MITOMA Vrbice, s.r.o.

Navštívené
Chci navštívit
Oblíbené

O vinařství

Rodinné vinařství se specializuje na výrobu vín spíše pro gastronomická zařízení a vinotéky. Výroba je situována v areálu bývalého ZD přímo u vinohradů a v posledních letech prošla zásadní rekonstrukcí. Ke dvacátému výročí založení uvedlo vinařství na trh svůj první sekt, vyrobený tradiční metodou kvašení v láhvi. S příchodem nové rodinné generace do vinařství se změnil nejen rukopis vín, ale i logo vinařství. Archivní sklep, ve kterém si mohou skupiny do 15 hostů objednat degustaci, najdete v krásné lokalitě vinných sklepů Stráž.

areál bývalého ZD Vrbice

Kontakty a služby

Služby

  • Možnost platby kartou
  • Parkoviště pro 20 aut
  • Parkoviště pro 1 autobus
  • Řízená degustace na objednávku
  • Nabídka vlastních vín
Více informací

Informace o produkci

Základní informace

  • Roční produkce
    100 000 lahví
  • Rozloha vinic
    30 ha
  • Cenové rozpětí
    105-390 Kč

Vinařství MiToMa Vrbice, s.r.o. je rodinný podnik, ve kterém mimo manželů Mikulicových pracují už i oba synové, Tomáš a David. Antonín Mikulica založil vinařství v roce 1991, částečně na základě vinohradů vrácených v restituci, částečně pronajatých a částečně nově vysazených. Skutečnost, že kvalitní víno se „ dělá“ již ve vinohradu, ví každý zkušený vinař a tak i tady věnují celoročně stejnou péči vinicím, jako zpracování jejich plodů na podzim. Bohatá odrůdová skladba zajišťuje nabídku širokého sortimentu vín vyrobených z kvalitních hroznů a nezávislost na jejich nákupu.

Vyráběné odrůdy bílých vín
Vyráběné odrůdy červených vín
Vyráběné kategorie vín
    Zemské víno, Jakostní víno, Pozdní sběr, Výběr z hroznů, Šumivá vína, Vína originální certifikace, Svatomartinské víno, Růžové víno, Perlivá vína
Dosažená ocenění

Rulandské bílé PS r. 2016 získalo zlatou medaili v Salonu vín ČR 2018. Vína Sauvignon PS r. 2020 a Rulandské šedé PS r. 2020 získala zlatou medaili na Grand prix Vinex 2021. Frankovka rosé VOC r. 2020 byla oceněna zlatou medailí v Národní soutěži vín Velkopavlovské podoblasti.

Speciality v nabídce

Zajímavostí je pěstitelský sekt ročníku 2015 vyrobený tradiční metodou (kvašením v láhvi) z odrůd Chardonnay a Rulandské modré. Velmi oblíbená jsou také frizzante, Muškát moravský a Frankovka rosé.

Navštívené
Chci navštívit
Chybí vám zde vaše vinařství/vinotéka/vinárna?
Přidat subjekt
Potřebujete upravit údaje u tohoto subjektu?
Upravit tento vinařský subjekt

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína