VINO RICHARD - Tichý Richard Ing.

Navštívené
Chci navštívit
Oblíbené

O vinařství

směr Týnec, 50 metru před kostelem po pravé straně

Kontakty a služby

Služby

  • Parkoviště pro 5 aut
  • Parkoviště pro 1 autobus
  • Nabídka vlastních vín
  • Živá hudba na objednávku
  • WC v zařízení
Více informací

Informace o produkci

Základní informace

  • Roční produkce
    15 000 lahví
  • Rozloha vinic
    4,5 ha
  • Cenové rozpětí
    90-250 Kč

Tradice vinařství v rodině Ing. Richarda Tichého z Hrušek sahá do 18. století. V roce 1793 koupil jeho předek Michal Tichý od Lichtenštejnů tzv. činžovní vinici. Richard Tichý se vinařství věnuje jako koníčku od roku 2001, kdy také začal lahvovat. Naplno se vinařstvím na komerční bázi začal zabývat v roce 2004. Spolu s otcem vlastní Richard Tichý 6,5 ha vinohradů ve viničních tratích Hastrmany a Podsedky. Většina vinic je nově vysazených, všechny jsou v plodném stavu. Výroba zatím probíhá v tradičním vinném sklípku, ale na nejbližší dobu se připravují nové provozní prostory. Vinařství je zakládajícím členem sdružení Bonus Eventus. Vinařství je mj. vybaveno nově pořízenými technologiemi – pneumatickým lisem, kalolisem a křemelinovým filtrem. Ve sklepě používá Richard Tichý kombinaci tradičních a moderních metod vinifikace, mošty se zakvášejí převážně šlechtěnými kvasinkami, vína jsou minimálně čiřena, některé partie se vydýchávají v keramických nádobách nebo zrají v sudech typu barrique. Bílá se lahvují po roce, červená většinou až po dvou letech a převážně bez filtrace. Vína jsou díky redukci sklizně a dokonale vyzrálým hroznům připravována na delší ležení na lahvi.

Vyráběné odrůdy bílých vín
Vyráběné odrůdy červených vín
Vyráběné kategorie vín
    Zemské víno, Jakostní víno, Kabinetní víno, Pozdní sběr, Výběr z hroznů, Výběr z bobulí, Výběr z cibéb, Slámové víno, Svatomartinské víno, Růžové víno
Dosažená ocenění

- Zweigeltrebe 2000 (vítěz nominační oblastní výstavy vín Podluží 2003 a Salon vín ČR 2003/2004) - Veltlínské zelené 2000 pozdní sběr (zlatá medaile Galerie veltlínů 2001 a Salon vín ČR 2001/2002) - Aurelius 2002 výběr z hroznů (zlatá medaile VINUM JUVENALE 2002) - Neuburské 2003 pozdní sběr (šampion bílých vín oblastní výstavy vín Podluží 2004) - Ryzlink rýnský 2005 pozdní sběr (diplom VINEX 2007, zlatá medaile VINO REVUE, šampion nominační výstavy slovácké podoblasti) - Zweigeltrebe 2005 výběr z hroznů BARRIQUE (Zlatý pohár - Víno a destiláty 2007, diplom VINEX 2007, zlatá medaile nominační výstavy slovácké podoblasti) - Pálava 2006 výběr z bobulí (diplom VINEX 2008, CHAMPION WINEFEST Mělník 2008, pět korunek Malá encyklopedie vín, stříbrná medaile AWC Vienna 2008, zlatá medaile Premios Zarcillo 2009)

Speciality v nabídce

archivní vína

Doplňková nabídka

- možnost zajistit ubytování v místě - možnost zajištění ochutnávky až pro 45 lidí

Navštívené
Chci navštívit
Chybí vám zde vaše vinařství/vinotéka/vinárna?
Přidat subjekt
Potřebujete upravit údaje u tohoto subjektu?
Upravit tento vinařský subjekt

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína