Milan Vašíček - vinař z Prušánek

Navštívené
Chci navštívit
Oblíbené

O vinařství

Naše vinařství obhospodařuje asi 5 ha vlastních vinic v lokalitě Prušánky a Josefov. Soustřeďujeme se na produkci vysoce kvalitních přírodních, převážně suchých přívlastkových vín. Hlavní důraz klademe na osobitost a jedinečnost našich vín. Vinařství se nachází v atraktivní lokalitě vinných sklepů "Nechory". Tabulka na sklepním žudru oznamuje, že vinařství je nositelem certifikace pro špičková zařízení vinařské turistky spolu s přilehlým penzionem " Nechorka ".

Dálnice D2 - sjezd Hodonín-Břeclav na E55 ve směru na Hodonín pak na 423 na Prušánky.

Kontakty a služby

Ubytování

  • Penzion
  • Ubytování až pro 25 osob
  • 9 pokojů
  • Snídaně, večeře
  • Wifi
450 Kč / osoba

Další služby

  • Možnost platby kartou
  • Parkoviště pro 10 aut
  • Parkoviště pro 1 autobus
  • Úschovna pro 10 kol
  • Řízená degustace na objednávku
Více informací

Informace o produkci

Základní informace

  • Roční produkce
    40 000 lahví
  • Rozloha vinic
    5 ha
  • Cenové rozpětí
    150-390 Kč

Vznik vinařství cimbalisty Milana Vašíčka bylo sice ovlivněno rodinným prostředím, ale hlavní impuls se dostavil až ve Švýcarsku, kde dnešní vinař působil 15 let jako muzikant. Měl možnost ochutnávat vína z různých koutů světa, přišel jim na chuť a měl ambice se jim vyrovnat.
V prušáneckých tratích ( Podkovné a Čtvrtky ) a josefovských tratích (Kukvička) rozšířil rodinné vinice a další plochy vysadil v r. 2004 a nově 2016 a 2017. Nyní hospodaří v systému integrované produkce na cca 5 ha vinic. Vlajkovou lodí vinařství jsou všechny rulandské odrůdy, které doplňují Müller-Thurgau, Veltlínské zelené, Sylvánské zelené, Tramín červený, Sauvignon, Merlot.
Milan Vašíček vyrábí kvalitní převážně suchá přívlastková vína, u nichž je hlavní důraz kladen na harmonii vína, což krásně vyjadřuje i logo vinařství. U výroby vína využívá jak zkušeností předků, tak moderních technologií a ve vinicích pak s citlivým přístupem k přírodě a redukovanou sklizní dosahuje vysoké kvality hroznů. U velkých červených vín se dbá na jejich vyzrálost ležením až 18 měsíců v dubových sudech. Roční objem produkce je kolem 40 000 lahví. Vína se prodávají ze sklepa, internetovým obchodem a ve vybraných vinotékách a restauracích.
Sklepní hospodářství se nachází v lokalitě vinných sklepů Nechory, kde zároveň najdeme i stylový vinný sklep s Penzionem Nechorka s ubytováním pro 20 hostů, s letní terasou a sklepem pro cca 30 osob, který je otevřen celoročně. Pro návštěvníky jsou připraveny večery s vinařem s řízenou degustací, programy snoubení jídla a pokrmů s posezením u cimbálu a jiné kulturní akce.
Vinařství dlouhodobě sklízí úspěchy na významných místních i mezinárodních soutěžích. Vinař Milan Vašíček je také degustátor a člen vinařské asociace ČR.


Vyráběné odrůdy bílých vín
Vyráběné odrůdy červených vín
Vyráběné kategorie vín
    Kabinetní víno, Jakostní víno, Výběr z hroznů, Výběr z bobulí, Pozdní sběr, Ledové víno, Růžové víno, Perlivá vína
Dosažená ocenění

Salon vin české republiky 2015-2016, Vinum juvenale 2016 - vítěz kategorie, Galerie rulandských vín - zlaté medaile, CONCOURS MONDIAL du SAUVIGNON 2015 - zlatá medaile, Národní soutěže vín slovácké podoblasti - zlaté medaile, Královský košt vína Hodonín - vítěz kategorie, Centrum slováckých tradic - expozice 3 vín.

Speciality v nabídce

Jsme malé rodinné vinařství, které obhospořaduje 5 ha vlastních vinic. Vyrábíme vysoce kvalitní přírodní přívlastková vína, ve kterých klademe hlavní důraz na osobitost a jedinečnost našich vín. 100% vlastní produkce

Doplňková nabídka

Možnost ubytování, ochutnávky vína a posezení ve vinném sklepě u cimbálu. Rozvoz vína k zákazníkům.

Navštívené
Chci navštívit
Chybí vám zde vaše vinařství/vinotéka/vinárna?
Přidat subjekt
Potřebujete upravit údaje u tohoto subjektu?
Upravit tento vinařský subjekt

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína