Vinařství Dog in Dock

Navštívené
Chci navštívit
Oblíbené

O vinařství

Jsme mladým vinařstvím ze Slovácka. Sídlíme ve Veselí nad Moravou, v těsné blízkosti oblíbené turistické destinace Baťova kanálu. Naší filozofií je výroba vína v harmonii s přírodou. Používáme ty nejmodernější technologie, které jsou co nejšetrnější k hroznům. Zároveň vycházíme z dlouholeté vinařské tradice na Moravě – díky vinohradům v podhůří Bílých Karpat mají naše vína výjimečný charakter. Naší hlavní motivací je vášeň k vínu. Dbáme na kvalitu, harmonii chutí, jsme nadšení a snažíme se objevovat nové, dosud nepoznané...

Kontakty a služby

Služby

  • Možnost platby kartou
  • Bezbariérový přístup
  • Parkoviště pro 5 aut
  • Řízená degustace na objednávku
  • Nabídka vlastních vín
Více informací

Informace o produkci

Základní informace

  • Roční produkce
    30 000 lahví
  • Rozloha vinic
    2,5 ha
  • Cenové rozpětí
    199-302 Kč

Zakladatelem vinařství Dog in Dock je Tomáš Zbořil, který se vínu věnuje od roku 2013. Firma vstoupila na trh v roce 2017, v současné době obhospodařuje 2,5 hektaru vinic ve Slovácké vinařské podoblasti. Investorem je developerská společnost Trigema a.s.
Areál vinařství Dog in Dock naleznete u přístaviště Baťova kanálu, jedné z nejvyhledávanějších turistických oblastí na jižní Moravě. Samotný areál vinařství se pyšní bohatou historií – nachází se poblíž veselského zámku a najdeme v něm i bývalou zámeckou oranžérii vystavěnou v 18. století. Právě ta je srdcem nově vznikajícího kulturně-vzdělávacího vinařského komplexu. Místo, kde před zhruba 150 lety rod Chorinských pěstoval tropické ovoce, tak konečně po mnoha desítkách let ožívá, tentokrát díky vinné révě.
Výroba je v současnosti přemístěna do prostoru v nedalekých Boršicích u Blatnice, už dnes ale stojí v areálu mladý vinohrad, kterým se můžete v létě projít se sklenkou vína. V areálu se plánuje také výstavba restaurace, stejně jako ubytování pro 80 osob.

Vyráběné odrůdy bílých vín
Vyráběné odrůdy červených vín
Vyráběné kategorie vín
    Perlivá vína, Růžové víno, Výběr z hroznů, Pozdní sběr, Zemské víno, Kabinetní víno
Dosažená ocenění

Navzdory relativně krátké historii dokázal Dog in Dock uspět na několika renomovaných soutěžích. Hned 2 zlaté medaile získala v roce 2020 naše vína na soutěži Král vín – úspěchu zde dosáhl Sauvignon Blanc (2019) a cuvée Will (2019). Podobný výsledek zopakoval Dog in Dock také v Národní soutěži vín, kde byla oceněna vína Zweigeltrebe rosé (2019) a Pinot Blanc (2019). Chardonnay (2019) získalo zlatou medaili na soutěži Prague Wine Trophy, Frankovka (2019) si zase vysloužila uznávaný titul Víno Jihomoravského kraje 2020.

Speciality v nabídce

Našim cílem je vytvořit přírodní produkt. Hrozny jsou sbírány ručně a následně se zpracovávají velmi šetrným způsobem bez použití čerpadel. Pomocí systému pásových dopravníků jsou hrozny odzrněny a dopraveny do lisu, kde probíhá lisování za velmi nízkých tlaků. Kvašení probíhá v nerezových tancích, vybraná vína následně zrají v dřevěných sudech.
Zaměřujeme se na výrobu vína z typických odrůd vhodných pro region Slovácka, tedy zejména burgundské odrůdy Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Gris nebo třeba Ryzlinku rýnského. V našem sortimentu naleznete převážně vína bílá, jsme ale pyšní také na naše rosé, cuvée či vína červená, která lahvujeme nejdříve po 2 letech ležení v sudech. Vína dodáváme zejména do gastronomie – restaurací, hotelů, vinoték, ale také privátní klientele.

Doplňková nabídka

Cílem našeho projektu je vybudování moderního vinařství, které bude kombinovat vzdělávací, reprezentační a degustační prostory včetně občanské vybavenosti s volnočasovým využitím.
Od května do září probíhají v areálu vinařství ve Veselí nad Moravou ochutnávky kompletního sortimentu vín. Na objednávku je možné domluvit také prohlídku a degustace s výkladem v naší současné provozovně v Boršicích u Blatnice.

Navštívené
Chci navštívit
Chybí vám zde vaše vinařství/vinotéka/vinárna?
Přidat subjekt
Potřebujete upravit údaje u tohoto subjektu?
Upravit tento vinařský subjekt

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína