Unie enologů ČR - Suchá vína online

Vážení vinaři,dovoluji si Vás upozornit na možnost přihlásit vzorky Vašich vín na  soutěž vín – Suchá vína online.

 Posláním soutěže je návrat moravského vinařství ke komplexním suchým bílým i červeným vínům plně srovnatelným s velkými vína Evropy a celého světa (okolních zemí).

Cílem ONLINE soutěže je vytvořit systém pohyblivého (plovoucího) výběru 100 nejlepších vín, zaměřeného na důsledné hodnocení organoleptických a analytických parametrů, kondičního stavu vína, potenciálu vývoje zrání včetně oenogastronomické kombinovatelnosti."

Pořadatel: UNIE ENOLOGŮ ČR, z.s., se sídlem Lednice, Slovácká 786, 691 44,    IČ: 030359143, zapsaného ve spolkovém rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně pod spisovou značkou L 19860

Uzávěrka přihlášek: do 6. června 2016

Vína můžete přihlásit v přiložené přihlášce, a odesláním na email: info@unieenologu.cz Ing. Marta Šurýnová Vítková, tel. 734 145 148 

Statut soutěže a přihláška je součástí přílohu.

Přihlašovatel hradí soutěžní poplatek ve výši 1000,- Kč s DPH za přihlášený vzorek a zařazené víno bude moci býti opatřeno medailí „SVO“. Poplatek je nutné zaplatit po přihlášení vína na základě zaslané faktury.

  • Odběr vzorků probíhá ve dnech 6.a 7. června 2016 vždy od 7:00 do 15:30 v místě:
    na výrobní hale Šlechtitelské stanice vinařské Velké Pavlovice, a.s. Pod Břehy 565/54 Velké Pavlovice 691 06. Bližší informace Libor Jestřáb tel. 728 572 625.

Soutěžící vydá bezplatně 6 lahví vína do vlastnictví organizátora soutěže pro potřeby senzorického posouzení vín.

Součástí přihlášky je kopie základního analytického rozboru a dokladu o původu vína a u jakostních vín (vč. vín s přívlastkem) kopie rozhodnutí o zatřídění vína na SZPI (lze nahradit vyplněním evidenčního čísla jakosti v přihlášce)

Soutěž

  • Soutěž je otevřena pro všechna vína vyrobená z hroznů révy vinné, která splňují podmínky statutu.
  • Vína lze vyrábět pouze z hroznů révy vinné odpovídajících kvalitativnímu zařazení:
    • víno s přívlastkem pozdní sběr
    • víno s přívlastkem výběr z hroznů,
    • bez přídavku cukru a etanolu v celém procesu vinifikace.
    • Víno – bílé i červené musí mít obsah zbytkového cukru (gl + fr) max 4 g/l.
    • Bílá vína mohou být do hodnocení přihlášena nejdříve 1. listopadu roku následujícího po sklizni. 
    •  Červená vína mohou být do hodnocení přihlášena nejdříve 1. listopadu po dvou letech následujících po sklizni.
  •  Hrozny pro výrobu vína musí pocházet pouze z ČR (vinařská oblast Morava a Čechy).Výrobce musí být plátce do VF.
    • Minimální obsah alkoholu je 12,5 %, bez zaokrouhlování

 

s pozdravem

--

Ing. Marta Šurýnová Vítková

 

Tajemník Unie enologů České republiky

www.unieenologu.cz

info@unieenologu.cz

tel.: +420 734 145 148

Soubory ke stažení

pdf, 476236
xlsx, 32278

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína