Vyhlášení 12. ročníku soutěže TOP77

Tisková zpráva, MAMA Marketing

Letošní dvanáctý ročník soutěže TOP 77 přináší tak jako v loňském roce 154 špičkových moravských a českých vín, 77 v kategorii suchých vín a 77 v kategorii ostatní vína, mezi nimiž najdete vína polosuchá, sladká, ledová, slámová a další speciality.

Jsme jediná soutěž v České republice, která má takto rozdělené hodnocení vín, což je kvitováno jak vinaři, tak konzumenty vína. Většina soutěží sice hodnotí vína dle obsahu cukru, ale při vyhlašování šampiona výstavy, či nejlepší víno v dané odrůdě k obsahu cukru již není přihlíženo a to většinou znamená, že vína s vyšším obsahem cukru získávají lepší hodnocení, než vína suchá. Právě tomu jsme chtěli jasným oddělením obou kategorií zabránit a oceňujeme proto vína suchá samostatně.

Tyto dvě kategorie vín jsou navíc určeny pro jiné příležitosti, vína suchá jsou v České republice vychutnávána nejen k jídlu, ale při slavnostních i všedních příležitostech k tzv. dlouhému pití a jsou výrazně odlišná svojí charakteristikou od vín sladkých, výběrů z bobulí, ledových a slámových vín, která se vyrábějí sice hojně, ale v malém množství a jsou určena hlavně na slavnostní přípitky, snoubí se se sladkými jídly a moučníky, případně se pijí jako digestivy.

Slavnostní vyhlášení bude tak, jako v loňském roce v prestižním brněnském hotelu International 26. 10. 2010 od 19 h, vstup pro veřejnost je za 390,- Kč/osobu.

Více v přiložené tiskové zprávě a souvisejících dokumentech.

Kontakt: D. Pavková, MAMA trading, s.r.o.
http://www.top77.cz/

{fotogalerie foto_aktuality_1912}

Soubory ke stažení

Výsledky dle hvězdiček - ostatní vína (doc)
doc, 94720
Výsledky dle hvězdiček - sekty (doc)
doc, 28160
Hodnotící komise (doc)
doc, 25088
Výsledky dle hvězdiček - suchá vína (doc)
doc, 95232
Tisková zpráva kompletní (doc)
doc, 29696

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína