Texas International Wine Competition v Austinu 2019 - informace pro vinaře

Informace k soutěži Texas International Wine Competition v Austinu 201. Podařilo se nám domluvit prémiovou slevu – kdo pošle 4 placené vzorky (4x65 = 260 USD), může poslat další dva zdarma, takže startovné vyjde jen na $43! Tato informace platí i pro ty, kdož své vzorky už přihlásili – tam obvykle stačí přihlásit ješty ty dva zdarma.  V TUTO CHVÍLI NEDĚLÁTE NIC JINÉHO, NEŽ VYPLNÍTE PŘIHLÁŠKU a obratem nám ji pošlete mailem. V PŘEDMĚTU MAILU VŽDY UVÁDĚJTE SLOVO TEXAS! Žádná vína teď nikam neodevzdáváte ani neposíláte – k tomu dojde před Vánoci.

A teď detailní informace:

Asi už navždy bude platit, že soutěže v USA je přihlašují nadvakrát – jednou „papírově“ a po předschválení celními, bezpečnostními a zdravotními orgány v USA pak i fyzicky. Takový systém předodbavení u FDA a TTB trvá opravdu dlouho.

Formulář přihlášky už znáte. Pokud máte přidělené číslo FDA, vepište ho na první stranu přihlášky. Pokud ne, vyřídíme vám ho.

První stranu s plnou mocí musíte vytisknout, orazítkovat, podepsat a pak naskenovat nebo vyfotit a poslat zpět. Ostatní strany přihlášky můžete rovnou vyplnit do formuláře, uložit a odeslat na naši adresu. Vyplňte všechny kolonky přihlášky, případně do nich napište NE aby nedošlo k mýlce.

Soutěž nevyžaduje originální adjustáž, stačí náhradní etiketa, z níž je patrný název vína, obsah alkoholu, výrobce a objem láhve. Ostatní legální údaje nalepíme za vás na povinné celní nálepce, která je dnes už velká pomalu jako etiketa samotná.

 

Velmi nám pomůžete, když pošlete přihlášky obratem. Svatomartinské máte za sebou, tak proč ne?

Do Ameriky letím ve čtvrtek 15/11, s pořadateli z Texasu se potkám v jury v San Franciscu a budeme moci hodně věcí vyřešit na místě.

Kdy vzorky fyzicky poslat do sběrných míst napíšu všem přihlášeným včas, bude to krátce před Vánoci. Jakmile opadne vlna vánočních dárků, chceme je poslat kolem konce roku – nejspíš během dvou pracovních dnů mezi Vánoci a Silvestrem, případně hned po Novém roce 2. ledna.

Teoreticky bychom se mohli vejít i s dopravou do stovky, ale napevno to slíbit nedokážu; doprava se může dostat až na $55-60 USD podle toho, jaké poplatky se budou platit za odbavení a skladování v USA. Některé importní agentury chtějí 50 USD za každé vinařství, jiné 10 USD za řádek na faktuře a my tentokrát budeme mít jen málo času na smlouvání a tlačení je ke kompromisu. Do Austinu žádné cargo napřímo nelétá, takže se bude muset jednou překládat v USA, a to je vždycky svízel.

 

JUDr. Luboš Bárta, MBA (klik pro více informací)

šéfredaktor SOMMELIER/Revue pro Hotel, Restaurant a Cestování

GastroPress s.r.o., Vydavatelství & Wine Marketing

251 66 Hrusice 177

tel a fax 323 656 600, mobil 602 270 830

mailto:redakce@e-sommelier.cz; http://www.e-sommelier.cz

Soubory ke stažení

pdf, 71028
pdf, 230933
pdf, 2041080

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína