Tipy na akce s VOC, které si nesmíte nechat ujít!

Vína originální certifikace neboli VOC patří mezi ta nejlepší, která můžete v daném regionu ochutnat. Vyrazit za nimi neváhejte k vinařům do Blatnice, Mikulova, Znojma, Valtic, Mělníka, Modrých Hor nebo na Pálavu, ale setkáte se s nimi také na řadě vinařských akcí po celé republice. Dovolujeme si vás pozvat na vybrané akce, které určitě stojí za to navštívit a kde můžete vychutnat moravská a česká VOC.

Festival vína VOC Znojmo

ZnojmoDatum: 8. 5. 2018
Místo: Znojmo
Webové stránky: www.vocznojmo.cz

Den vína, folkloru a gastronomie se uskuteční v úterý 8. května na Horním náměstí ve Znojmě. V rámci festivalu vína se každoročně představí nově certifikovaná VOC Znojmo. Tradičně je od 10 do 20.30 hodin připraven také bohatý kulturní program.

Putování po blatnických búdách

BlatniceDatum: 19. 5. 2018
Místo: Blatnice pod Svatým Antonínkem
Webové stránky: www.vinariblatnice.cz

Tradiční vinařská akce se uskuteční v sobotu 19. května v celé obci a areálu sklepů Stará Hora v Blatnici pod Svatým Antonínkem. Během putování bude od 10 do 19 hodin otevřeno více než 35 vinných sklepů, kde budou vinaři v rámci vstupného nabízet svá vína k volné degustaci. Přímo u vinařů budete moci ochutnat také vína originální certifikace místního sdružení VOC Blatnice. Bohatý kulturní program nabídne cimbálové muziky, ukázky lidových řemesel, vstup do blatnického muzea a večerní zábavu.

Wine Prague

Wine PragueDatum: 21.–23. 5. 2018
Místo: Praha
Webové stránky: www.wineprague.com

Vinaři VOC Znojmo se společně představí na veletrhu Wine Prague na výstavišti PVA EXPO v Praze od 21. do 23. května. Nabídnou zde nejen výjimečná a jedinečná VOC Znojmo a VOC Modré Hory. Jednotlivá vinařství zde budou zastupovat vinaři osobně. Návštěvníci se tak mohou setkat přímo s lidmi, kteří vinici obhospodařují, jsou u procesu výroby vína a dávají mu svou tvář. Doprovodný program proběhne ve třech nezávislých degustačních a prezentačních sálech.

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína