Pozvánka k účasti na projektu „Představení českých vinařů v Nizozemsku“ dne 6.6.2017 v Haagu

Vážení vinaři, velvyslanectví ČR v Haagu s finanční podporou Ministerstva zahraničních věcí organizuje projekt ekonomické diplomacie „Představení českých vinařů v Nizozemsku“ s hlavní akcí (degustační VIP oběd a ochutnávka vín pro odbornou a diplomatickou veřejnost) dne 6.6.2017 na rezidenci velvyslankyně J. Reinišové v Haagu. Velvyslanectví nabízí exkluzivní prostor a kontakty pro ještě 4 vinařství z ČR, která se mohou v rámci projektu představit náročnému nizozemskému trhu. Projekt je organizován ve spolupráci s agenturami CzechTourism a CzechTrade.

Velvyslanectví České republiky v Haagu vyzývá všechna moravská a česká vinařství, která by měla o účast na tomto projektu zájem, o jeho vyjádření nejpozději do 24. 5. 2017 na e-mailovou adresu commerce_hague@mzv.cz.

Proč by se měla vinařství zúčastnit?

  • Klíčovou osobou projektu a garantem odborné kvality, společně a v koordinaci se ZÚ Haag, je paní Janna Rijpma-Meppelink, zakladatelka unikátního konceptu NOMOH - www.nomoh.nl, sommeliérka, spisovatelka a novinářka píšící o víně, konzultantka & konferenciérka, členka F.I.J.E.V., která je českého původu.
  • Cílem projektu je zvýšení prodeje českých vín v Nizozemsku min. o 1 mil. Kč, resp. na cca 10 mil. Kč ročně.
  • Nizozemský trh s vínem je sice velmi náročný a většinou s vysokým tlakem na ceny vín, ale může zároveň sloužit jako brána do světa nebo aspoň do ostatních zemí Beneluxu.
  • Nizozemský trh - trendy (PDF, 218 KB) nabízí růst zejména prostřednictvím vinařských eshopů a v prodeji organických vín a bio vín.

Účast na akci je zdarma, velvyslanectví ČR žádné náklady spojené s účastí nehradí.

Roman Holý, ekonomický diplomat, Velvyslanectví České republiky v Haagu

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína