Byla nejlepší mezi dvanáctkou finalistek. Miss víno se stala Mandátová

Valtice /FOTOGALERIE/– Je krásná a zároveň rozumí vínu. Jednadvacetiletá Nela Mandátová z Jevišovic na Znojemsku se stala třetí vítězkou soutěže Miss víno. Finálový galavečer se konal ?v sobotu v jízdárnách valtického zámku. "Dala jsem do toho všechno a potěšilo mě, že jsem uspěla v takové soutěži," svěřila se Mandátová krátce po korunovaci.

"

Titul první vicemiss za rok 2015 získala Zuzana Nováková ze Šanova, korunku pro druhou vicemiss dostala Markéta Billová z Fryštáku. Miss Sympatie, kterou při finálovém večeru volila veřejnost pomocí zpráv SMS, byla vyhlášená Brňanka Lucie Vašínová.

Zástupkyně z břeclavského regionu tentokrát mezi finálovou dvanáctkou chyběla. Letošní Miss víno bude reprezentovat Českou republiku na Miss Tourism, která se koná na konci října ve Vietnamu.

Pomoc na vinobraní

Pro Mandátovou to není první úspěch. S podobnými soutěžemi už má zkušenosti. O dva roky dříve se stala první vicemiss aerobik. Na rozdíly mezi touto soutěží a Miss víno se jí zeptal na začátku večera moderátor Leoš Mareš. "Na Miss aerobik je potřeba vysportovaná postava, takže na Miss víno vychlastaná?" tázal se mimo jiné s úsměvem.

Čerstvá vítězka věří, že by jí úspěch mohl pomoci v její budoucnosti. "Bydlím ve Znojemské vinařské podoblasti. Doufám, že budu mít teď i dost pracovních nabídek. V blízké době u nás pořádáme vinobraní a do jeho organizace bych se ráda zapojila. Klidně i do reklamy nebo marketingu," líčila Mandátová. Všech dvanáct dívek muselo zvládnout zodpovědět otázky moderátora, volnou disciplínu, natáhnout koštýřem do džbánu jeden litr vody, promenádu v plavkách i závěrečné vystoupení ve společenských šatech.

Ve volné disciplíně se dívky předvedly při různých tanečních vystoupeních, zpěvu či hře na nástroj.

Nejvíce však Mareše očarovala promenáda v plavkách. Původně ji chtěl rychle odbýt, ale nakonec se dušoval, že zveřejní fotky dívek v plavkách ze zákulisí na svém instagramu.

Vedle krásných dívek předvedli své umění Jiří Korn se skupinou 4tet a také Marek Ztracený s kapelou. Další zpěvák Pavol Habera na poslední chvíli zrušil svou účast z důvodu svatby své dcery. Po celý večer se konala ochutnávka vín pořadatelského Vinařství U Kapličky.

Dražba obrazů

Mareš se nakonec zbytečně obával, že bude překonaný rekord v délce trvání finálového večera. Před dvěma lety byl dlouhý asi čtyři a půl hodiny. Spokojení byli i pořadatelé. "Večer se povedl. Publikum bylo výborné, nejlepší za tři roky, co tuto soutěž děláme," prohlásil majitel pořadatelského Vinařství U Kapličky Rostislav Žďárský.

Ten už chystá pro příští rok mírné vylepšení. Plánuje do programu zařadit hodnocení vín moravských vinařů, ale i těch ze zahraničí, kteří se přihlásí.

Po skončení večera se konala také charitativní dražba dvanácti obrazů, na nichž je všech dvanáct finalistek. Výtěžek z dražby i SMS soutěže získá Nadační fond Modrý hroch.

MICHAL HRABAL"

více: http://www.denik.cz/jihomoravsky-kraj/byla-nejlepsi-mezi-dvanactkou-finalistek-miss-vino-se-stala-mandatova-20150906-lk3n.html

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína