Přehled vzdělávacích akcí v Národním vinařském centru do konce roku 2014

Do konce roku nezbývá už ani 50 dní, několik z nich však ještě můžete využít k získání vědomostí o víně. Pro nadcházející období jsme pro vás ve Valticích připravili následující kurzy.

Úvod do degustace vína - Stále nejoblíbenější kurz v naší nabídce. Je určen milovníkům vína, kteří chtějí získat širší obzor a orientaci v praktické degustaci vína.
Termín: 18. 12. 2014

Pro absolventy již dříve konaných Úvodů do degustace vína je připraveno pokračování v podobě kurzu Degustace vína - věda i umění. Kurz má část vedenou lektorem, která dále pokračuje individuální degustací v expozici Salonu vín ČR. K dispozici bude i kolekce nad rámec TOP 100 vín pro rok 2014 -  vína oceněná na nominačních podoblastních výstavách.
Termín: 28. 11. 2014

K individuálnímu studiu se můžete přihlásit ve dvou kurzech: Sommelier junior a Moderní vinař. Oba nabízí možnost procházet učební látku v individuálním tempu a na libovolném místě pouze za předpokladu přístupu na internet. Jedná se o e-learningové kurzy. Jejich studium můžete zakončit praktickými dvoudenními školeními pod vedením zkušených lektorů. Termíny praktických částí nejsou prozatím stanoveny, doporučujeme se však registrovat jako předběžný zájemce. Oba kurzy vznikly za finanční podpory Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR. Více na www.sommelier-junior.cz a www.modernivinar.cz.

Pro zájemce z řad vinařských firem připravujeme ve stejném modelu další dva kurzy zaměřené na marketing a PR ve vinařství. Kurz Vinařský marketing bude již podruhé pilotně odzkoušen 25.-26. 11. 2014, projekt PR ve vinařství bude poprvé otestován v rámci prvního pilotního běhu v lednu příštího roku. Vytvoření těchto kurzů i jejich pilotní odzkoušení je financováno z globálního grantu Jihomoravského kraje z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost, čísla projektů CZ.1.07/3.2.04/04.0054 a CZ.1.07/3.2.04/05.0072.

Dále je možné se průběžně registrovat na Výcvik a výběr specializovaných expertů posuzovatelů pro senzorickou analýzu vín podle ČSN ISO 8586-2. Intenzivní dvoudenní školení předcházející vědomostní test a senzorickou zkoušku vedoucí k osvědčení pro hodnocení členskými zeměmi EU garantovaných výstav a soutěží vín, zatřiďování vín na SZPI a přidělování známky VOC.

Více informací o kurzech v sekci Kurzy a semináře. Pro přihlášení na vybrané kurzy vyplňte, prosím, elektronické formuláře. V případě, že vám termíny nevyhovují, můžete se registrovat jako předběžní zájemci a být následně obratem informováni po vypsání nového termínu. Pokud jste již výše uvedené kurzy absolvovali, věříme, že je rádi doporučíte vašim přátelům a známým, případně je využijete jako dárky pro nadcházející Vánoce. Lze je objednat v našem e-shopu.

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína