Prezentační projekt Růžové.cz - informace pro vinaře

Aktualizováno - termín přihlášek prodloužen do 7.4.2010!!!

Vážení vinaři, dovolujeme si Vás oslovit v souvislosti s projektem Vinařského fondu - Růžové.cz. Při svém loňském uvedení na český trh se tento projekt setkal s nebývalým ohlasem, na který chce Vinařský fond navázat i v roce 2010. Jak jsme Vás již dříve informovali, hlavní náplní kampaně Růžové.cz je podpora a propagace růžových vín, jako lahodného, svěžího a moderního nápoje, ideálního právě pro nadcházející letní období. Stejně jako v loňském roce, i letos máte možnost se do tohoto projektu zapojit.

V rámci projektu Růžové.cz bude letošní stěžejní akcí Svátek růžových vín, která se uskuteční 1. května 2010 od 10 do 18 hod., v atraktivním prostředí Villy Richter v Praze a na přilehlé Svatováclavské vinici. Nová tradice Svátku růžového vína je koncipována jako jedinečná přehlídka a oslava rosé. Při své premiéře v roce 2009 slavila tato akce veliký úspěch.

Letos chceme na vysoko nastavenou laťku navázat a celou akci ještě více zatraktivnit. Odborné i široké veřejnosti tak kromě tuzemských růžových vín nově představíme i míchané nápoje, ve kterých se snoubí jedinečná harmonie chutirosé s přidanými ingrediencemi.

Svátek růžových vín bude v roce 2010 rozdělen na dvě základní části: ve Svatováclavské vinici proběhne prezentace rosé určená pro širokou veřejnost, ve Ville Richter se souběžně uskuteční uzavřená VIP akce pro pozvané hosty.

Dominovat letošnímu ročníku Svátku růžových vín bude akce ve Svatováclavské vinici, která je určena právě k podpoře a
propagaci růžových vín u široké veřejnosti. Pro lepší přiblížení Vám tuto prezentaci představujeme v několika základních bodech.

Akce pro veřejnost:

• vstupné 100,- Kč
• návštěvníci z řad veřejnosti obdrží degustační sklenici proti vratné záloze 50,- Kč.
• pochůzková degustace růžových vín a míchaných nápojů se uskuteční ve venkovních prostorách Villy Richter a terasách s vyhlídkou na Svatováclavskou vinici
• cena vstupného zahrnuje 5 kupónů (5x 10,- Kč) na degustaci v úhrnném množství jeden vzorek 0,05 l
• z každého degustačního vzorku v hodnotě 10,- Kč bude Vám vinařům refundována částka 6,- Kč, zbylé 4,- Kč jsou určeny jako příspěvek na úhradu provozních nákladů konání akce.

Organizační záležitosti pro vinaře:

• akce se koná 1.5.2010, v prostředí Villy Richter a Svatováclavské vinici (areál Pražského Hradu), od 10 do 18. hod. prostor degustační akce pro veřejnost je kapacitně omezen na 25 vinařů, proto prosíme o včasnou registraci vyplněním přihlášek v příloze mailu
• každý z přihlášených vinařů obdrží za úhradu 1 parkovací místo v místě konání akce
• přihlášení vinaři mohou vyjma degustací svá vína rovněž volně prodávat, či směnit láhev vína za degustační kupóny.
Platí pravidlo, že 1 láhev vína nesmí být prodána za nižší hodnotu než 15 kupónů. V případě prodeje vína za degustační
kupóny platí výše zmíněný princip refundace. Maximální množství prodávaného vína je 15 kartonů na vinaře
• přihlášené vinaře žádáme pouze o zabezpečení vlastní dopravy, případné ubytování a o dodání prezentovaných vín termín a místo bude upřesněno)
• vinař, který se zúčastní prezentace obdrží 6 ks volných vstupů
Stejně jako v loňském roce, i letos zajišťuje Vinařský fond přihlášeným vinařům:
• prezentační stoly
• označení stolů
• katalog prezentovaných vinařství a vín
• odlévací nádoby, led pro chlazená vína
• obslužný servis stolu (na 5 prezentačních stolů bude k dispozici 1 osoba)
• neutralizační sousto (voda, pečivo)
• vystřikovačky

Jak je již výše uvedeno, degustační prostor je kapacitně omezen pro 25 vinařů. Z tohoto důvodu se prosím zaregistrujte včas. Registrujte se prostřednictvím přihlášek, které naleznete v příloze tohoto mailu – Svátek růžových vín (viz. prihl_svatek_ruz_vin.pdf nebo prihl_svatek_ruz_vin.jpg.)

Vyplněnou přihlášku zašlete poštou na adresu: Vinařský fond ČR, Žerotínovo nám. 3/5, 601 82 Brno nebo elektronicky na mail: info@vinarskyfond.cz

Vinařský fond Vám dále nabízí možnost prodloužit letošní Svátek růžových vín až do neděle 2. května. Pokud máte o zájem o to, aby se originální oslava růžového vína konala dva dny na místo jednoho, prosím, sdělte nám své přání společně s přihláškou do 7.4.2010.

Soubory ke stažení

Informační dopis (pdf)
pdf, 187514
Přihláška (pdf)
pdf, 92191

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína