Dotisk publikace "Sklepní hospodářství"

Kniha "Sklepní hospodářství" od rakouského autora Dip.Ing. Roberta Steidla se stala od svého vydání v češtině v r. 2002 "biblí" všech moderních vinařů. Pro všechny, kteří ji ještě nemají, je nyní k dispozici dotisk této publikace.

Podrobně zpracovaná publikace s velkým množstvím názorných vyobrazení a fotografií nemá sloužit pouze žákům středních zemědělských odborných škol a vyšších zemědělských odborných škol jako učebnice, ale nabízí i vinařům a milovníkům vína informace pro doplnění a aktualizaci znalostí.

Je založena na současných technologických poznatcích a moderních přístupech při výrobě vína. Kniha vychází z rakouských zvyklostí a právních předpisů, ovšem text je doplněn poznámkami vysvětlující aplikace příslušných témat na naše podmínky.

Témata:

Sklizeň, doprava a příjem hroznů

Zpracování hroznů a získávání moštu

Alkoholové kvašení

Biologické odbourávání kyselin

Vína s přívlastkem

Příprava červeného vína

Zrání vína v sudech barrique

Vybavení sklepa

Složení vína, hodnocení vína

Ošetřování a stabilizace vína

Čiření, filtrace a láhvování vína

Choroby a vady vína

Produkce hroznové šťávy

Perlivé a šumivé víno, ostatní vína

Výroba vínovice a ovocných pálenek

Právní předpisy, vyhláška o hygieně potravin

Úvahy o ekonomice hospodaření

Cena 450 Kč (vč. 5% DPH)

Knihu je možno zakoupit v Národním vinařském centru ve Valticích, redakci Vinařského obzoru ve Velkých Bílovicích, prodejnách vinařských potřeb a vybraných knihkupectvích. Lze ji také objednat na dobírku na intertnetových adresách www.salonvin.cz nebo www.vinarskyobzor.cz

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína