Jak šmakuje Moravskoslezsko – nabídka pro vinaře

Vážení vinaři, dovolujeme si Vás oslovit s nabídkou prezentovat jižní Moravu na tradičním gastrofestivalu „Jak šmakuje Moravskoslezsko“.

Projekt „Jak šmakuje Moravskoslezsko“ funguje od roku 2011, je realizován MSK a je zaměřen na podporu gastroturistiky v Moravskoslezském kraji. Hlavní akcí projektu je každoroční gastrofestival, jehož součástí jsou koncerty, kuchařské show a vyhlášení soutěže „regionální potravina“. Jihomoravský kraj byl přizván k letošní účasti na gastrofestivalu, který se uskuteční v sobotu 10. srpna v Karlově Studánce. K dispozici bude stánek o rozměrech 3x3 m a možnost prezentovat regionální produkty, v případě jižní Moravy se nejvíce nabízí naše vyhlášené víno. Regionální produkty lze prodávat, nepočítá se s tím, že by byly rozdávány zdarma (ale ochutnávky jsou vhodné). Několik fotografií z loňského roku je možné prohlédnout v galerii.

Projekt má webové stránky: https://jaksmakuje.msk.cz/, ale aktuálnější informace a fotografie z minulých ročníků jsou na Facebook stránce: https://www.facebook.com/jaksmakujemoravskoslezsko/

Ještě si dovolujeme uvést několik informací o plánovaném programu od kolegů z MSK:

Gastrofestival bude zahájen v 9.00 hod. Těšit se můžete na ranní piknik s moderátorkou Markétou Hrubešovou a následnou gastroshow Marka Fichtnera a Marcela Ihňáčka. Hudební doprovod v průběhu celého dne zajistí skupina Mňága a Žďorp, Mirai a populární harmonikářka Vlasta Mudríková. Ve 13:00 hod. budou vyhlášeny výsledky soutěže o nejlepší koláč a krajské soutěže „Regionální potravina“ zaštiťované Ministerstvem zemědělství ČR pro rok 2019. Aktuality nejen o programu, dopravě a parkování na festivalu budou v průběhu června uveřejněny na facebookové profilu Jak šmakuje Moravskoslezsko.

Mgr. Veronika Kadlecová
odbor regionálního rozvoje
oddělení cestovního ruchu
referentka cestovního ruchu

Krajský úřad Jihomoravského kraje
Žerotínovo nám. 3, 601 82 Brno
telefon: 54165 1346
e-mail: kadlecova.veronika@jmk.cz
web: www.jmk.cz

 

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína