Vinařství LAHOFER spolu s firmou Vinice LAHOFER obhospodařuje 430 hektarů na viničních tratích převážně ve Znojemské vinařské podoblasti, třeba i na tratích Babičák, U Hájku, Volné Pole, Waldberg, Lampelberg, Šác, Dolina, Špičák, Leskoun a další. Vinařství Lahofer se stará také i o Rajskou vinici na historických terasách pod chrámem svatého Mikuláše nedaleko centra Znojma.
Své jméno odvodilo vinařství od rodáka z Dobšic, uměleckého řezbáře Jana Lahofera. Ten na konci 18. století vytvořil unikátní barokní knihovnu, která je klenotem premonstrátského kláštera na pražském Strahově.
Vinařství LAHOFER se dnes opírá o silnou vinařskou tradici na Znojemsku, rozvíjenou pomocí nejmodernějších vinařských postupů a technologií. LAHOFER vyrábí veškerá vína všech hlavních středoevropských odrůd výhradně z hroznů z vlastních vinic (s výjimkou speciální řady francouzských vín), část produkce hroznů navíc prodává ostatním výrobcům vína. V roce 2012, po nákupech vinohradů a dovybavení vinařského dvora novými technologiemi, byla výrobní kapacita vinařství stanovena na maximální roční produkci 800 tisíc lahví. Novinkami, které v poslední době doplnili sortiment vinařství, jsou nealkoholické stoprocentní hroznové mošty a jednoodrůdové džemy vyráběné rovněž z hroznů vinné révy.
V roce 2014 Vinařství LAHOFER majetkově vstoupilo do miroslavského Vinařství HANZEL. To od navýšení své výrobní kapacity v roce 2012 odebíralo od Vinařství LAHOFER podstatnou část suroviny pro svou vlastní výrobu.
Kromě značky Vinařství HANZEL a samotného vinařství, které disponuje technologiemi o výrobní kapacitě zhruba sto dvacet tisíc lahví ročně, rozšířilo Vinařství LAHOFER své portfolio i o historickou budovu miroslavského vinařství, která byla nově zrekonstruovaná na hotel se stylovou vinárnou, restaurací a školícím centrem. V roce 2019 vinařství LAHOFER dokončilo nové moderní vinařství. Od roku 2018 do skupiny LAHOFER patří také vinařství s dlouhou historií – vinařství WALDBERG.
Vinařské novinky do schránky