Jsme malé rodinné vinařství, které vyrábí vína v nejvyšší kvalitě. Dbáme na kvalitu a ne na kvantitu – naše roční produkce je 10000 lahví. Výroba a zpracování se dědí z otce na syna, proto zde zkoušíme i modernější technologie řízeného kvašení a odbourání kyselin. Některá vína jsou také zpracována klasickou výrobou kvašení v sudu. Vína vyrábíme z vlastních vinic. S nejbližší rodinou obděláváme asi 1 ha vinohradů v různých lokalitách, jako jsou zadní hora, přední hora, okrouhlické.
Tramín červený je bílý. Tedy přesněji řečeno se jedná o odrůdu bílého vína. Proč tedy vlastně červený? Je to kvůli načervenalému zabarvení hroznů. Pěstuje se ve všech podoblastech, nejvíce jej pak najdeme na Velkopavlovicku, Bzenecku, Mikulovsku nebo na Čáslavsku či Mostecku. Stejně jako u Pálavy, i Tramín ukáže svoji krásu, aromatiku a kořenitost především v suchém provedení.
Vinařské novinky do schránky