Pozvánka na vinařské akce v srpnu 2018

První kilogramy hroznů jsou sklizeny! Vinařství z nich vyrobí první letošní burčák, který se podle zákona smí prodávat už od středy 1. 8. Nyní se sklízí nejranější odrůdy, jako jsou Solaris, Irsai Oliver nebo Muškát moravský. Jsou dostatečně aromatické, a tím pádem vhodné právě pro výrobu burčáku, na který se těší každý, kdo se nemůže dočkat vín nového ročníku. To, že z nich lze vyrobit i vynikající víno, nemusíme jistě připomínat.

Tyto řádky bychom v předchozích letech psali nejméně o tři týdny později, ale letošní ročník je kvůli teplému počasí, které trvá již od jara, velmi zrychlený. Mluvit však o jeho kvalitě je ještě předčasné. I když se zdá být zatím výjimečný, při výrobě vína sehrává roli vždy několik faktorů, které ovlivní jeho celkovou budoucí kvalitu. Cukry, kyseliny, extrakt, aroma a jiné látky, to všechno ovlivňuje výsledný produkt, na který se můžete těšit na dalších vinařských akcích.

Peter Lipa & Band
3. srpna, Popice, Sonberk
3. srpna na Sonberk dorazí slovenský velikán Peter Lipa se svým bandem a postará se o zážitek, který se přesně hodí k horkému srpnovému večeru.

Festivalové Šidleny
4. srpna, Milotice, vinné sklepy Šidleny
Otevřené sklepy během Národopisného festivalu Milotice. Čad konání: 10.00-18.00 hod. Od 14.00 hod. doprovodné a od 17.00 hod. i hlavní pořady Národopisného festivalu Milotice a až do ranních hodin zábavy při cimbálových muzikách.

In vino Hostivice
10.-11. srpna 2018, Hostivice, Husovo náměstí
V pátek od 14 hod. a v sobotu od 10.00 hod. až do půlnoci budou moci návštěvníci degustovat vzorky z více jak 15 zemí světa, včetně Čech a Moravy, a mimo to samozřejmě ochutnat rozličné delikatesy. Hlavní hvězdou tohoto ročníku bude David Koller. Těšíme se na vás!

Blatnické búdy pod hvězdami
11. srpna, Blatnice pod Svatým Antonínkem, areál vinných sklepů Stará hora
Při akci bude otevřeno více než 33 sklepů od 18.00 do 24.00 hod. Vstupné zahrnuje volnou degustaci ve všech búdách, degustační set s katalogem vinařů, poukazy na odběr vína, cimbálové muziky a další bohatý doprovodný program. Zvýhodněný předprodej vstupenek a více informací na webu.

Valtické Podzemí - prázdninové večery s cimbálkou
17. srpna, Valtice, Vinařská 34
Tradiční víkendové večery a podzemní zážitková turistika ve Valtickém Podzemí, unikátním labyrintu historických vinných sklepů v celkové délce přes 900 metrů. Vína Lednicko-valtického areálu za doprovodu cimbálové muziky k tanci i poslechu. Speciality Valtického Podzemí. Zahájení ve 20.00 hod.

Mezinárodní výstava vín Grand Prix Austerlitz
18. srpna, Brno, Křížová chodba na Nové radnici, Dominikánské náměstí
Mezinárodní výstava vín pořádaná v rámci výročí narozenin Napoleona.

TOP Víno Slovácka
18. srpna, Polešovice, multifunkční zařízení v areálu školního hřiště
Slavnostní vyhlášení výsledků XI. ročníku soutěže TOP Víno Slovácka 2018. Jedná se o regionální ocenění nejlepších vín vybrané oblasti Slovácka. Soutěž se koná pod záštitou ministra zemědělství a hejtmana Zlínského kraje. Začátek ve 14.00 hod.

Den otevřených sklepů Čejkovice
24.-26. srpna, Čejkovice (okr. Hodonín), vinné sklepy
V Čejkovicích, obci s třetí největší plochou vinic v ČR, pro vás připravujeme další ročník putování mezi sklepy. Akci pořádá Sdružení vinařů Čtvrtečníci. Prodej vstupenek SOBOTA 25. 8. od 09.00 hod. - na nádvoří Hotelu Zámek. Předprodej vstupenek PÁTEK 24. 8. od 16.00 do 21.00 hod.

Pardubický festival vína
24.-25. srpna, Pardubice, Pardubický zámek
Tradiční výstava vín v Pardubicích na zámku, v pátek od 13.00 do 24.00 hod. a v sobotu od 10.00 do 18.00 hod. Výstava vín pro odborníky i širokou veřejnost v překrásných prostorách zámku a jeho okolí. Bohatý doprovodný program. Gastronomické speciality. Soutěže.

Víno a burčák z otevřených sklepů Mikulčice
25. srpna, Mikulčice, sklepní uličky u myslivecké chaty
Spolek Mikuleckých vinařů, z.s. zve do otevřených sklepů do Mikulčic. Akce se uskuteční v sobotu 25. srpna od 10.00 hod. ve sklepních uličkách. Přijeďte se seznámit s místními vinaři, ochutnat jejich vína a zažít kouzelnou atmosféru zdejšího bohatého kulturního a folklorního života.

► Kompletní přehled všech vinařských akcí najdete v našem KALENDÁŘI VINAŘSKÝCH AKCÍ.

*********************************

► TIP PRO VÁS: Chcete sledovat novinky a zprávy o našich vínech na Facebooku? Staňte se fanoušky oficiálního facebookového profilu značky Vína z Moravy a vína z Čech

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína