5 tipů, jak si užít romantiku ve dvou s růžovým vínem!

Únor se nese ve znamení lásky.

Den sv. Valentýna má své kouzlo a není vhodnější doba než právě v okolí svátku zamilovaných, říci svému protějšku, jak moc pro vás znamená a dát mu to najevo celým svým srdcem. Jestli vám ale došla fantazie, vyzkoušejte naše skvělé tipy, kterými svou polovičku mile překvapíte.

 

Romantická koupel

Co je lepšího a příjemnějšího než si po dlouhém pracovním dni společně se svým partnerem napustit vanu, zapálit vonné svíčky a popíjet vychlazené růžové víno? Romantická koupel ve dvou je balzám na duši.  Jaké víno je, ale ideální pro tento okamžik? Skvěle se bude určitě hodit růžové víno třeba odrůdy Svatovavřinecké, jehož barva je nejčastěji sytě růžová s jahodovým odstínem. Jeho příjemné ovocné tóny po lesních jahodách, malinách a černých třešní ve vůni i chuti promění běžnou napuštěnou vanu v nezapomenutelnou romantickou lázeň.

 

Smyslná masáž

Nechte uvolnit ducha i tělo, vzájemnou smyslnou masáží. Skvěle se pro tento okamžik hodí aromatické vonné oleje, které vám pomohou zprostit se každodenních starostí a prostě si jen užívat přítomný okamžik ve společnosti toho druhého.  Takovou výjimečnou příležitost báječně doplní sklenice růžového vína, zvolte odrůdu Frankovka a nebudete litovat. Růžová Frankovka je typická pro svoji světle růžovou až meruňkovou barvu s ovocnou chutí a tóny přezrálých višní a švestek a také s jemnou skořicovou dochutí, které ve vás probudí vášeň.

 

Skvělá večeře

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Romantická večere při svíčkách je ideální pro vychutnání si společné chvilky. Ke pořádnému kusu masa, ale k rybě jako je losos či pstruh můžete vyzkoušet například lososově růžové Zweigeltrebe. Ve vůni i chuti si nese tóny lesního ovoce ve smetanovém jogurtovém hávu. K lehké romantické večeři se výborně hodí odrůda Merlot se svou sytě růžovou barvou a vůní červených lesní plodů, malin a jahod. Jeho jemná chuť připomínající malinový kompot bezpochyby zapůsobí jako přírodní afrodisiakum.

 

Sladké nicnedělaní

Jste unavení a nechce se vám vůbec nic dělat? Zkuste se jen pohodlně uvelebit na gauč, zapnout oblíbený film či seriál a uždibovat k tomu vybrané sýry. Chuť ovčích a kozích sýrů skvěle doplní růžový Cabernet Sauvignon s typickou pomerančovo-oranžovou barvou, s květinovo-ovocnou vůní. Můžeme zde ucítit bezový květ, ostružiny a bílý rybíz. Odměňte se v jeho společnosti chvílemi, kdy vůbec, ale opravdu vůbec nic nemusíte. V případě, že máte doma rosé se zbytkem cukru, je ideální ho kombinovat se sladkým ovocným dezertem.

 

Romantika na sněhu

Co je víc než strávit romantický den na zasněžených horách? Kouzlo dokonale jasného nebe a bělostné krajiny s do výšky se pnoucími hřebeny a údolími jako z Ladových obrázků vás uchvátí a zimu ve dvou si prostě zamilujete.  I zde najdete dokonalého společníka v moravském nebo českém růžovém víně, které vám svou lehkostí a svěžestí učaruje a umocní každý zážitek.

 

Tip: Doporučujeme všechny tyto aktivity společně nakombinovat a vychutnat si tak společně strávený kouzelný a romantický den!

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína