Kurz Sommelier

Pořádá Vinařská akademie Valtice

„SOMMELIER“ je mezinárodní označení pro pracovníka, který zajišťuje komplexní servis vínem v gastronomických provozech. Osnovy kurzu byly vytvořeny ve spolupráci s Asociací hotelů a restaurací ČR.

Účastníci získají znalosti o vinařském oboru, odrůdách révy vinné, výrobních způsobech a s nimi spojenými vlastnostmi a kvalitou vína. Seznámeni budou se způsobem výběru, nákupu a uskladnění vína, získají základní znalosti smyslového hodnocení včetně rozlišování nedostatků, vad a chorob vína. Přednáší se problematika kombinace vína a jídla včetně správné techniky obsluhy, opomenuto není ani působení vína na lidský organismus. Přednáší odborníci na nejvyšší úrovni, např. Prof. Ing. Fedor Malík, DrSc. Teoretická výuka je doplněna tuzemskými exkurzemi. Kurz je ukončen závěrečnou zkouškou.

Komu je určen: specializovaným pracovníkům gastronomie, vinoték a obchodníkům vinařských firem, ale i konzumentům, kteří chtějí být v tomto oboru vzdělaní. Podmínkou k přijetí je buď ukončené středoškolské vzdělání, nebo vyučení a pět let praxe v oboru.

Jak často se koná: 2x ročně

Termíny: viz Kalendář akcí Vinařské akademie Valtice

Podle zájmu je možno dohodnout i jiný termín. 

Zajišťuje: Vinařská akademie Valtice

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína