Ta nejlepší vína v našich rodinách dělali již otcové našich dědů od roku 1930. V rodině Holců převzal celoživotní žezlo syn Jiří Holec s manželkou Jarkou a dcerou Veronikou. V rodině Jonášů, respektive Žáků, Ondřej Žák a po něm oprátku převzal vnuk Zdeněk Jonáš.
Provozovna
+420 736 449 958Firma
Něco málo o nás
11.4.2022 jsme založili Vinařství pod Pálavskými vrchy Jonáš a Holec.
Jiří Holec, Ing. Veronika Holcová, Zdeněk Jonáš.
Během roku 2022-2023 jsme celé vinařství předělali k dnešnímu obrazu.
Vinařství se nachází v obci Bavory přímo pod Pálavou (stolová hora).
Hospodaříme na 2 hektarech vlastních vinic, a to na tratích Maliny a u Rybníčka.
Pěstujeme typické odrůdy pro Pálavskou oblast, jako je Tramín červený, Pálava, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Zweigeltrebe, Rulandské modré, Neuburg, Veltlínské zelené.
Vše děláme šetrně. 90 % prací děláme ručně, včetně sběru hroznů.
Veškeré zpracování hroznů a poté tekutiny provádíme šetrnou moderní technologií.
Vína nám zrají ve vinném sklepě cca 100 let starém v nerezech a dřevěných Akátových sudech.
Naše produkce v lahvích je cca 10 000 lahví ročně.
Můžete u nás najít bílá vína, červená, růžová, a také perlivá vína.
Vnitřní posezení ve sklípku s krbem je cca pro 25 osob.
Venkovní posezení cca pro 50 osob.
Díky tomu že Zdeněk je původním povoláním kuchař, není pro nás problém připravit jakýkoliv pokrm (studené mísy, teplý bufet, pochutiny, servírované menu, gril, tapas, no prostě vše na co máte chuť.
Když se vám na podzim podaří, můžete ochutnat domácí uzené, klobásy, sýry, a to vše z naší udírny.
Dále vyrábíme domácí sirupy, pražená dýňová semínka, marmelády, chutney a jiné věci, které si pěstujeme.
Degustace jsme vám schopni připravit u nás i u vás, ale věřte, že když začínáme degustaci přímo ve vinici s výhledem na Pálavu má to své kouzlo.
Vinařské novinky do schránky