Vinařství Josef Padalík

Navštívené
Chci navštívit
Oblíbené

O vinařství

Naše rodinné vinařství se nachází v malebné vesničce Bořetice ve skupině sklepů pod Kraví horou v centru tzv. Svobodné republiky Kraví hora na trase cyklistické stezky Modré Hory. Hospodaříme na necelém hektaru vinic a veškeré práce na vinici a následně při zpracování ve sklepě provádí pouze naše rodina a já jako sklepmistr dávám všem vínům konečnou podobu. S vinařením jsem začal ve svých 14 letech, kdy jsem zdědil starost o naše rodinné hospodářství. Vína vyrábíme z hroznů vlastní produkce tradiční metodou (ne řízené kvašení).

1. sklep za hotelem KRVÍ HORA

Kontakty a služby

Služby

  • Parkoviště pro 10 aut
  • Parkoviště pro 1 autobus
  • Úschovna pro 10 kol
  • Řízená degustace na objednávku
  • Nabídka vlastních vín
Více informací

Informace o produkci

Základní informace

  • Roční produkce
    3 000 lahví
  • Rozloha vinic
    1,2 ha
  • Cenové rozpětí
    90-300 Kč

Vinařství Josef Padalík (www.josefpadalik.cz) za bolševika fungovalo neoficiálně od cca r. 1972, po revoluci od roku 1991 s živnostenským listem. Produkce vína – pouze z vlastní vinice (tzn., že víno ani hrozny nekupujeme od cizích).
Hroznů ani vína se v celém výrobním procesu nedotkne nikdo, krom vlastní rodiny, minimum chemických zásahů do vína, polovina skladována v prvním roce v dřevěných sudech (nejstarší z roku 1939). Rozloha vlastních vinic cca 1 ha (malovýroba bez zaměstnanců, kde se plně můžeme soustředit na kvalitu vína, proto naše víno nenajdete v supermarketech, ale jen ve vybraných podnicích např. na hotelu Kraví hora Bořetice). Vína v nabídce: Chardonnay, Rulandské modré, Pálava, Veltlínské zelené, Cabernet Moravia, André, Hibernal. Povětšinou jsou vína označena jako zemská vína, jelikož se při tak malých šaržích nevyplatí je zatřiďovat, i když mají parametry přívlastkových vín.
Tento sklípek přímo sousedí s hotelem Kraví hora.

Vyráběné odrůdy bílých vín
Vyráběné odrůdy červených vín
Vyráběné kategorie vín
    Svatomartinské víno, Kabinetní víno, Výběr z hroznů, Pozdní sběr, Zemské víno
Speciality v nabídce

typ portského vína

Navštívené
Chci navštívit
Chybí vám zde vaše vinařství/vinotéka/vinárna?
Přidat subjekt
Potřebujete upravit údaje u tohoto subjektu?
Upravit tento vinařský subjekt

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína