Arte vini Velké Pavlovice

Navštívené
Chci navštívit
Oblíbené

O vinařství

Aktivity Arte Vini se po vstupu finančních investorů do projektu rozšířily do Velkopavlovické vinařské podoblasti, kde se podařilo získat vlastní vinohrady o celkové rozloze 15 hektarů v různých viničních tratích. Zdejší svažité kopce, jejichž podloží často vyniká vysokým obsahem vápníku a hořčíku, poskytují perfektní expozici vůči slunečnímu svitu. Tento unikátní terroir je jedinečnou oblastí v rámci celé České republiky. V místních podmínkách pravidelně dosahují optimální zralosti hroznů jak burgundské tak i místní modré odrůdy.

Kontakty a služby

Služby

  • Parkoviště pro 4 auta
  • Řízená degustace na objednávku
  • Nabídka vlastních vín
  • WC v zařízení
Více informací

Informace o produkci

Základní informace

  • Roční produkce
    69 998 lahví
  • Rozloha vinic
    15 ha
  • Cenové rozpětí
    150-499 Kč

Největší část zahrnuje vinice Bojanovska, která je v optimální produkční kondici a stáří. Další viniční tratě jsou Išperky, Lizniperky, Staré hory a také několik tratí v okolí obcí Starovičky a Němčičky. Průměrný věk našich vinic je 15 let, v některých vinicích rostou starší a staré keře (až 45 let), které nám poskytují vynikající surovinu pro výrobu plných a koncentrovaných červených vín.

Ve Velkopavlovické podoblasti se zaměřujeme zejména na produkci tradičních místních modrých odrůd Frankovka a Svatovavřinecké, místní vyšlechtěné speciality André a na burgundské odrůdy. Tento sortiment je doplněn některými dalšími oblíbenými odrůdami.

Všechny vinice obhospodařujeme šetrným a dlouhodobě udržitelným způsobem s respektem k danému místu a jeho okolí. Ve sklepě používáme tradiční výrobní postupy, které umožňují vyniknout charakteristikám jednotlivých odrůd i místnímu terroir.

Jsme členy sdružení VOC Modré hory, v jehož rámci vyrábíme jak růžová vína tak zejména červená, která jsou na trh uváděna nejdříve 18 měsíců po sklizni. VOC Modré hory je prvním VOC v České republice, které vyrábí VOC vína pouze z modrých odrůd révy vinné. Vinaři regionu pečlivě a dlouho vybírali a zvolili z těch nejtradičnějších, momentálně nejpěstovanějších a nejpříhodnějších pro svůj region tři: Frankovku, Svatovavřinecké a Modrý Portugal. Z těchto je možné uvádět na trh červená vína po 18 měsíčním zrání a mladá rosé vína.

Vyráběné odrůdy bílých vín
Vyráběné odrůdy červených vín
Vyráběné kategorie vín
    Vína originální certifikace, Šumivá vína, Výběr z bobulí, Zemské víno
Dosažená ocenění

Král vín, Festwine, Jarovin Rosé

Speciality v nabídce

Sweet Reserve 2019 výběr z bobulí

Navštívené
Chci navštívit
Chybí vám zde vaše vinařství/vinotéka/vinárna?
Přidat subjekt
Potřebujete upravit údaje u tohoto subjektu?
Upravit tento vinařský subjekt

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína