Vincenc Jaštík Vinařství

Navštívené
Chci navštívit
Oblíbené

O vinařství

Kouzlo vinohradu a požitek z výroby vlastního vína objevil pradědeček Jaštík už před 100 lety. V srdci kyjovského Dolňácka, ve Vacenovicích, zasadil vinohrad a vyrobil z něj své první víno. Od té doby se změnilo mnohé, ale rodinná tradice zůstala. Nyní mezi stěžejní odrůdy Vinařství Jaštík patří Chardonnay, Aurelius, Pálava, Hibernal, Sauvignon, Dornfelder a Zweigeltrebe.

Kontakty a služby

Služby

  • Parkoviště pro 10 aut
  • Parkoviště pro 5 autobusů
  • Úschovna pro 8 kol
  • Řízená degustace na objednávku
  • Nabídka vlastních vín
Více informací

Informace o produkci

Základní informace

  • Roční produkce
    3 000 lahví
  • Rozloha vinic
    2 ha
  • Cenové rozpětí
    100-150 Kč

Děda Jaštík tradici nepustil a zasadil vinohrad tam, kde v současné době roste vinná réva Vinařství Jaštík. Otec Jaštík ve vinném dědictví pokračoval a jako jeden z prvních ve Vacenovicích zasadil vinohrad na rýnsko-hessenské vedení, tedy s drátem u sloupků. O vinice se stále s láskou stará i ve svých 79 letech.

V roce 2004 jsme vyklučili staré vinohrady a vysadili nové. Tradice vinohradnictví se tak v rodině drží už třetí generaci a vinařství hospodaří na 2,5ha vinohradů v katastru Vacenovice.

Naše malé rodinné vinařství se specializuje na výrobu vína pouze z vlastních hroznů. Chuť našeho vína, jedinečného a nezaměnitelného produktu, necháváme vyniknout díky moderním postupům a trendům v našem vinném sklepě. Tyto aspekty se snoubí s tradicí pěstování vinné révy, na které si zakládáme.

Viniční trať Vinohrádky, s jižní a jihovýchodní expozicí, je zahalena hlinitopísčitou půdou. Suché klima nedaleké „moravské sahary“ a hustá výsadba jsou ideální kombinací pro získávání hroznů nejvyšší kvality.

Vyráběné odrůdy bílých vín
Vyráběné odrůdy červených vín
Vyráběné kategorie vín
    Zemské víno, Růžové víno
Navštívené
Chci navštívit
Chybí vám zde vaše vinařství/vinotéka/vinárna?
Přidat subjekt
Potřebujete upravit údaje u tohoto subjektu?
Upravit tento vinařský subjekt

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína