Cílem je vyrábět lehká suchá harmonická vína a s vyváženou harmonickou kyselinkou v kategorii kabinet a pozdní sběr. U červených je snahou produkce hutných vín s výraznou aromatickou charakteristikou pro jednotlivé odrůdy. Nově se pak zaměřujeme na výrobu vín z PIWI odrůd to je bez použití pesticidů ve vinici. Všechna vína jsou vyráběna z hroznů z vlastných vinic. Vína jsou určena jako pro gastronomiii, tak pro potěšení s přáteli. Prastaré přísloví říka: „Víno dělá přátele“.
Provozovna
Kořeny výroby vína v rodině sahají do daleko hlubší historie. V rodinném vinařství Mayer bylo první víno vyrobeno v roce 1972, tehdy ještě ze záhumenkové vinice v pronajmutém slepě.
Zakladatel byl členem několika mezinárodních organizací a komisí pro vinohradnictví a víno. V tomto období se z časových důvodů vinařství progresivně nerozvíjelo.
Následne pak byly pronajmuty vinice a následně zakoupeny pozemky k výsadbě vinic.
V současné době rodinné vinařství obhospodařuje 2,5 ha vinic s cca 15.000 keřů a další 2 ha jsou připraveny k výsadbě vinic.
Cuvee Turold červené. Cuvee Turold bílé
Vinařské novinky do schránky