Baraque a Baraque Wine Gallery

Navštívené
Chci navštívit
Oblíbené

O vinařství

Ve vinařství Baraque popisujeme vína nejen senzoricky, ale vnášíme do jejich popisů i trochu poezie a po vzoru Karla Čapka je připodobňuje lidským povahám a osobnostem. V našem sortimentu se setkáte třeba s "Pokorným poutníkem", "Operní pěvkyní" či "Vznešenou šlechtičnou". Francouzský název vinařství je kromě jiného i pojmenováním snu o vinařství obklopeném vinohrady. Ten se zhmotnil v podobě výrobní budovy a reprezentačním prostoru architektonicky atraktivní Baraque wine gallery nedaleko rozhledny Slunečná ve Velkých Pavlovicích.

Po cestě z Velkých Pavlovic na Bořetice se těsně před cedulí "konec obce" dáte doleva mezi vinohrady.

Kontakty a služby

Služby

  • Možnost platby kartou
  • Bezbariérový přístup
  • Parkoviště pro 10 aut
  • Parkoviště pro 1 autobus
  • Nabídka vlastních vín
Více informací

Otevírací doba

  • PondělíZavřeno
  • ÚterýZavřeno
  • Středa15:00 - 20:00
  • Čtvrtek15:00 - 20:00
  • Pátek15:00 - 20:00
  • Sobota10:00 - 20:00
  • Neděle10:00 - 20:00

Informace o produkci

Základní informace

  • Roční produkce
    15 000 lahví
  • Rozloha vinic
    5 ha
  • Cenové rozpětí
    150-400 Kč

První myšlenka na založení vlastního vinařství se datuje rokem 2010, kdy jsme s myšlenkou, že lidé by měli pít dobré víno, bez ohledu na to, zda tomu rozumí, rozhodli založit vinařství Baraque. Francouzská podoba nářečního slova barák (tak říkáme staré selské usedlosti, kde jsme s výrobou vína začínali) je zároveň pojmenováním snu o vinařství francouzkého typu, obklopeného vinohrady, a touhy vyrábět velká červená vína. První vína, která jsme začali vyrábět na prodej, byla ta z ročníku 2013, a tehdy jsme také začali našim vínům přisuzovat osobnosti. Každé víno je totiž, stejně jako lidé, jedinečné svým charakterem. Tehdy jsme také začali nabízet posezení v našem erbovním vinném sklepě v Bořeticích. Od té doby už ze dveří našeho sklepa vyběhla řada vín s osobností, od Milované (Rulandské šedé 2015) a Snového milence (Ryzlink vlašský 2015) přes Spokojenou maminku (Rosé Slunečná 2016) až po Plážového povaleče (Blanc de Pinot Noir 2016) a další a další. Z "baráku" jsme se přestěhovali do nové výrobní haly ve Velkých Pavlovicích, kde najdete také naši reprezentační Vinnou galerii Baraque. Pro snadnější orientaci rozdělujeme vína do tří řad. První řada nese označení Intensive, kam patří vína svěží a ovocná, vhodná k lehčím pokrmům jako jsou ryby nebo sýry. Řada Elegant jsou vína komplexnější, určená k vyšší gastronomii i archivaci. Pro opravdové fajnšmekry a milovníky přírodních vín je určena třetí řada, pro kterou jsme zvolili název Punk.

Vyráběné odrůdy bílých vín
Vyráběné odrůdy červených vín
Vyráběné kategorie vín
    Zemské víno, Kabinetní víno, Pozdní sběr, Výběr z hroznů, Vína originální certifikace, Růžové víno, Perlivá vína
Dosažená ocenění

Blanc de Pinot Noir 2016, kabinetní víno - Národní vítěz Grand Prix Vinex 2018 Ryzlink vlašský 2015, výběr z hroznů - zlatá medaile Národní soutěž vín 2016 – Mikulovská podoblast Dornfelder 2015, pozdní sběr, suché - zlatá medaile Grand Prix Vinex 2018

Speciality v nabídce

Vlajkovou lodí našeho vinařství je odrůda Děvín. Podle ročníku ji vyrábíme v různých kvalitách, od plných suchých vín až po intenzivně aromatickou podobu se zbytkovým cukrem.

Doplňková nabídka

Stále máme nejraději osobní setkávání s vínomilci, a tak nabízíme posezení ve vinném sklepě s řízenou degustací vedenou nejčastěji vinařovou ženou. Ve vinné galerii nabízíme také kávu, dezerty, čokoládu, paštiky a další sortiment.

Navštívené
Chci navštívit
Chybí vám zde vaše vinařství/vinotéka/vinárna?
Přidat subjekt
Potřebujete upravit údaje u tohoto subjektu?
Upravit tento vinařský subjekt

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína