Vinařství na soutoku Karel Průša

Navštívené
Chci navštívit
Oblíbené

O vinařství

Poloha našeho výrobního zázemí, která nám zajišťuje dobrý přístup do všech čtyř moravských vinařských podoblastí, nás natolik inspirovala, že jsme se rozhodli pro vytvoření zatím naprosto unikátního projektu – vytvořit kolekci vín nejvýznamnějších moravských odrůd, které byly vypěstovány ve vinicích, jež jsou pro jejich pěstování typické, někdy až vyhlášené, a mají pro danou odrůdu ideální podmínky.

Na konci Břeclavi, při výjezdu z směrem na Lanžhot odbočíte vlevo, na konci ulice opět vlevo a vjedete do areálu. Zde Vás již šipky nasměrují k nám.

Kontakty a služby

Služby

  • Parkoviště pro 50 aut
  • Parkoviště pro 5 autobusů
  • Řízená degustace na objednávku
  • Nabídka vlastních vín
  • WC v zařízení
Více informací

Informace o produkci

Základní informace

  • Roční produkce
    70 000 lahví
  • Cenové rozpětí
    180-400 Kč
Vyráběné odrůdy bílých vín
Vyráběné odrůdy červených vín
Vyráběné kategorie vín
    Kabinetní víno, Pozdní sběr, Výběr z hroznů, Slámové víno, Růžové víno
Dosažená ocenění

Salon vín ČR 2017 – 3 zlaté medaile - Ryzlink vlašský z Mikulovské podoblasti, Sauvignon ze Znojemské podoblasti a Veltlínské zelené ze Slovácké podoblasti. Šampion a velká zlatá medaile - Národní soutěž vín z Velkopavlovické oblasti 2018 - Merlot, výběr z hroznů 2017 z řady Sine Compromissum, stříbrná medaile - Rulandské modré, pozdní sběr 2017. Král vín 2018 - Velká zlatá medaile (Rulandské šedé, výběr z hroznů, 2017 ze Znojemské podoblasti), 3x Stříbrná medaile (Rulandské modré klaret, pozdní sběr 2016, Sine Compromissum), (Ryzlink rýnský, pozdní sběr 2016, Sine Compromissum), (Ryzlink rýnský, Pozdní sběr, 2016, podoblast Mikulovská). Mundus Vini 2018 - stříbrná medaile za víno Tramín červený, výběr z hroznů, 2017, ze Znojemské podoblasti. Decanter 2018 – stříbrná medaile - Sauvignon 2016.

Speciality v nabídce

Poloha našeho výrobního zázemí, která nám zajišťuje dobrý přístup do všech čtyř moravských vinařských podoblastí, nás natolik inspirovala, že jsme se rozhodli pro vytvoření zatím naprosto unikátního projektu – vytvořit kolekci vín nejvýznamnějších moravských odrůd, které byly vypěstovány ve vinicích, jež jsou pro jejich pěstování typické, někdy až vyhlášené, a mají pro danou odrůdu ideální podmínky. U nás ve vinařství například zpracováváme hrozny Ryzlinku Vlašského pocházejícího z vinic Mikulovského regionu, který je pro pěstování této odrůdy nejvhodnější a poskytuje obecně nejlépe hodnocené „Vlašáky“. Podobně zpracováváme například Sauvignon ze Znojemska, André a Chardonnay z Velkopavlovické podoblasti atd. Přitom jsme schopni díky ideální poloze města Břeclav převézt většinu nasbíraných hroznů přímo z vinice do sklepa za kratší dobu než 20 minut. Další specialitou je naše kolekce BLONDE, kterou vyrábíme z odrůdy Rulandské modré, a to víno barvy bílé, růžové i červené.

Navštívené
Chci navštívit
Chybí vám zde vaše vinařství/vinotéka/vinárna?
Přidat subjekt
Potřebujete upravit údaje u tohoto subjektu?
Upravit tento vinařský subjekt

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína