Rodinné vinařství Minařík

Navštívené
Chci navštívit
Oblíbené

O vinařství

Rodinné vinařství Minařík navazuje od roku 2004 na tradici výroby vína v rodině Miloše Lukeše, kde společně obhospodařují 2 ha vinic v tratích Kozí horky a Trkmansko. Zaměřují se na výrobu vysoce kvalitních odrůdových vín menších šarží. Historie pozoruhodného sklepa se písemně datuje až do roku 1592. Zpracování probíhá kombinací moderních a tradičních způsobů vinifikace. Červená vína se připravují metodou otevřené macerace v kádích. Všechna vína zrají v dřevěných sudech a po vyškolení se uskladňují v nerezových tancích a postupně se lahvují.

Kontakty a služby

Ubytování

  • Ubytování až pro 10 osob
  • 2 pokoje
600 Kč / osoba

Další služby

  • Možnost platby kartou
  • Parkoviště pro 10 aut
  • Parkoviště pro 1 autobus
  • Úschovna pro 8 kol
  • Řízená degustace na objednávku
Více informací

Informace o produkci

Základní informace

  • Roční produkce
    5 000 lahví
  • Rozloha vinic
    2 ha
  • Cenové rozpětí
    140-200 Kč

Rodinné vinařství Minařík navazuje od roku 2004 na tradici výroby vína v rodině Miloše Lukeše, do které se Vladimír Minařík přiženil. Společně obhospodařují 2 ha vinic v tratích Kozí horky a Trkmansko. Minaříkovi se zaměřují na výrobu vysoce kvalitních odrůdových vín menších šarží. Historie pozoruhodného sklepa se písemně datuje až do roku 1592, kdy přešel do vlastnictví Víta ze Rzawého ze staré české vladycké rodiny. Ve sklepě je k vidění historický dřevěný lis z roku 1862. Vinný sklep Minaříkovi v roce 2011 zrekonstruovali a rozšířili o další chodbu, vedle původní z 16. stol. a druhé z počátku 20. stol. Další rekonstrukce je plánována na nejbližší dobu – v horní části by mělo přibýt ubytování s posezením pro návštěvníky vinařství. Zpracování probíhá kombinací moderních a tradičních způsobů vinifikace. Červená vína se připravují metodou otevřené macerace v kádích. Všechna vína pak zrají v dřevěných sudech a po vyškolení se uskladňují v nerezových tancích a postupně se lahvují. Roční výroba nepřesahuje 10 000 litrů, z toho je asi 4 000 lahví.

Vyráběné odrůdy bílých vín
Vyráběné odrůdy červených vín
Vyráběné kategorie vín
    Zemské víno, Jakostní víno, Růžové víno
Speciality v nabídce

Z ročníku 2016 - Rulandské šedé, mzv (26,5° NM), Zweigeltrebe, mzv (22° NM). Z ročníku 2017 - Chardonnay, mzv (24° NM), Ryzlink rýnský, mzv (21,5° NM), Zweigeltrebe, mzv (21,5° NM).

Navštívené
Chci navštívit
Chybí vám zde vaše vinařství/vinotéka/vinárna?
Přidat subjekt
Potřebujete upravit údaje u tohoto subjektu?
Upravit tento vinařský subjekt

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína