VÍNO BLATEL, a.s.

Navštívené
Chci navštívit
Oblíbené

O vinařství

Společnost VÍNO BLATEL, a.s. byla založena v roce 1990 a ve své činnosti se zaměřuje na zpracování hroznů a výrobu a prodej vína. Sídlo společnosti je v obci Blatnice pod Svatým Antonínkem, v kraji s mimořádně příznivými podmínkami pro pěstování révy vinné. Společnost obhospodařuje 189 hektarů vinohradů. Mezi hlavní odrůdy, které ve vinicích převládají, patří Ryzlink rýnský, Müller Thurgau, Muškát moravský, Rulandské bílé a Chardonnay. Společnost je největším tuzemským pěstitelem odrůdy Merlot.

Kontakty a služby

Služby

  • Možnost platby kartou
  • Bezbariérový přístup
  • Parkoviště pro 40 aut
  • Parkoviště pro 5 autobusů
  • Úschovna pro 40 kol
Více informací

Otevírací doba

  • Pondělí08:00 - 19:00
  • Úterý08:00 - 19:00
  • Středa08:00 - 19:00
  • Čtvrtek08:00 - 19:00
  • Pátek08:00 - 19:00
  • Sobota08:00 - 19:00
  • Neděle08:00 - 19:00

Informace o produkci

Základní informace

  • Roční produkce
    300 000 lahví
  • Rozloha vinic
    160 ha
  • Cenové rozpětí
    60-599 Kč

Společnost VÍNO BLATEL, a.s. byla založena v roce 1990 a ve své činnosti se zaměřuje na zpracování hroznů a výrobu a prodej vína. Sídlo společnosti je v obci Blatnice pod Svatým Antonínkem, v kraji s mimořádně příznivými podmínkami pro pěstování révy vinné. Je jedním z nejseverněji položených vinařství v rámci České republiky i Evropy. Víno se v této obci pěstuje na rozloze 284 ha, z čehož společnost obhospodařuje 189 hektarů. Vinařské lokalitě vévodí proslulé místo poutí u Sv. Antonína. Obrazy Joži Uprky a dalších malířů Slovácka učinily toto místo spojené s tradicí náboženskou i společenskou velmi přitažlivým. Mezi hlavní odrůdy, které ve vinicích převládají patří Ryzlink rýnský, Müller Thurgau, Muškát moravský, Rulandské bílé a Chardonnay. Společnost je největším tuzemským pěstitelem odrůdy Merlot. Víno této odrůdy bývá často oceňováno na prestižních výstavách.

Vyráběné odrůdy bílých vín
Vyráběné odrůdy červených vín
Vyráběné kategorie vín
    Zemské víno, Jakostní víno, Kabinetní víno, Pozdní sběr, Výběr z hroznů, Výběr z bobulí, Výběr z cibéb, Slámové víno, Šumivá vína, Vína originální certifikace, Svatomartinské víno, Růžové víno, Perlivá vína
Dosažená ocenění

Valtické vinné trhy 2012 - Svatovavřinecké výběr z hroznů 2011- zlatá medaile Vinařské Litoměřice 2012 - Merlot výběr z hroznů 2011 - zlatá medaile Vinařské Litoměřice 2012 - Merlot rosé výběr z hroznů 2011 - zlatá medaile AWC VIENNA 2012 - Rulandské modré barrique pozdnní sběr - stříbrná medaile VINUM JUVENALE 2012 - Merlot výběr z hroznů 2011 - výtěz kategorie

Speciality v nabídce

Vlastníme viniční trať Plachty, která byla odnepaměti výrazem prestiže blatnického vinařství. Již v 16. století měli v této trati své vinice vážení měšťané z Uherského Hradiště, Kroměříže a Uherského Brodu. V této trati měl svou vinici také „učitel národů“ Jan Amos Komenský. Tu zdědil v roce 1604 po svém otci. Na tomto proslulém území jsme mimo odrůd Frankovka a Svatovavřinecké v roce 2001 vysadili první keře odrůdy MERLOT, která pochází z Francie a je blízká odrůdě Cabernet Franc. V tuzemsku se tato odrůda dříve nepěstovala nebo se vyskytovala jen velmi zřídka. Od pěstování MERLOTU nás všichni odrazovali, protože místní klimatické podmínky nejsou pro jeho pěstování ideální. Šli jsme si ale tvrdě za svým a vysadili jsme tuto odrůdu téměř na 9 hektarech. Touto výsadbou jsme se stali největšími pěstiteli MERLOTU v České republice. Již první úroda, kterou jsme sklidili v roce 2004, byla jedinečná a dala vzniknout vynikajícímu vínu. MERLOT z blatnických Plachet od té doby získává ocenění na prestižních výstavách a velké uznání z řad svých konzumentů.

Navštívené
Chci navštívit
Chybí vám zde vaše vinařství/vinotéka/vinárna?
Přidat subjekt
Potřebujete upravit údaje u tohoto subjektu?
Upravit tento vinařský subjekt

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína