Richard Stávek

Navštívené
Chci navštívit
Oblíbené

O vinařství

Jako malá rodinná firma jsme se oficiálně etablovali v roce 2008, vlastní vinařská praxe sahá do první poloviny devadesátých let. Od roku 2005 jsme začali experimentovat s ekologickými postupy ve vinohradnictví, od roku 2009 jsme přešli na 100% ekologickou produkci, vč. sadů a orné půdy. Ve sklepním hospodářství se zaměřujeme na tradiční postupy

Z Brna po dálnici D2, exit Hustopeče na 24. km, průjezd městem směr Břeclav, cca 1 km za městem odbočka ze státní silnice směr Horní Bojanovice, po cca 8 km jste u cíle.

Kontakty a služby

Služby

  • Parkoviště pro 2 auta
  • Vlastní programy vinařské turistiky
  • Nabídka vlastních vín
Více informací

Informace o produkci

Základní informace

  • Roční produkce
    9 000 lahví
  • Rozloha vinic
    4 ha
  • Cenové rozpětí
    398-null Kč

Jako malá rodinná firma jsme se oficiálně etablovali v roce 2008, vlastní vinařská praxe sahá do první poloviny devadesátých let. Od roku 2005 jsme začali experimentovat s ekologickými postupy ve vinohradnictví, od roku 2009 jsme přešli na 100% ekologickou produkci, vč. sadů a orné půdy. Ve sklepním hospodářství se zaměřujeme na tradiční postupy, z nichž mnohé pamatují dobu 6000 let před Kristem (šlapání celých hroznů bosýma nohama, fermentace celých částí hroznů vč. stopek, kvašení v dřevěných kádích, gravitační stáčení, omezené či žádné používání síry.

Vyráběné odrůdy bílých vín
Vyráběné odrůdy červených vín
Vyráběné kategorie vín
    Zemské víno, Růžové víno
Dosažená ocenění

Naše vína na klasické soutěže vín neumísťujeme. V roce 2010 jsme jako firma obdrželi v rámci soutěže VINAŘ ROKU České republiky ocenění za "Tradiční a ekologické postupy ve vinařství". Naše vína jsou dlouhodobě na vinných lístcích prestižních tuzemských restaurantů - např. La Degustation Boheme Bourgeoise, Alcron, Cafe Savoy, Aromi, Entree aj.. V současné době více 60% produkce exportujeme (USA, Dánsko, Japonsko, Francie, UK, Itálie, Německo aj.)

Speciality v nabídce

Autentická vína, oranžová vína, nesířená vína, nefiltrovaná vína

Navštívené
Chci navštívit
Chybí vám zde vaše vinařství/vinotéka/vinárna?
Přidat subjekt
Potřebujete upravit údaje u tohoto subjektu?
Upravit tento vinařský subjekt

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína