Vinařství Syfany

O vinařství

Vinařství SYFANY, které dnes vede mladý vinař Jakub Zborovský, je přesvědčen o tom, že víno je živý organismus, který si sám umí říct, kdy při svém vývoji potřebuje pomocnou ruku a kdy je třeba mu dát klid a dostatek času. Díky šetrným postupům ve vinicích i ve sklepě proto vznikají velmi osobitá vína, která se vám představí v celé své přirozenosti a svéráznosti. Důraz je kladen na maximální kvalitu hroznů z redukované sklizně, jejich šetrné zpracování s použitím původních výrobních postupů, bez moderních technologií.

Kontakty a služby

Služby

  • Parkoviště pro 5 aut
  • Parkoviště pro 1 autobus
  • Nabídka vlastních vín
  • WC v zařízení
Více informací

Otevírací doba

  • PondělíZavřeno
  • ÚterýZavřeno
  • StředaZavřeno
  • ČtvrtekZavřeno
  • PátekZavřeno
  • SobotaZavřeno
  • NeděleZavřeno

Informace o produkci

Základní informace

  • Roční produkce
    50 000 lahví
  • Rozloha vinic
    37 ha
  • Cenové rozpětí
    90-400 Kč

Vinařství SYFANY bylo založeno v roce 2009, jako součást rodinného zemědělského podniku ve Vrbici, v mikroregionu Modré hory. „Naše rodina vytváří víno bezmála s pětisetletou tradicí. A proto si také uvědomujeme, že i k naším vinicím, odkud veškerá naše vína pochází, musíme přistupovat s patřičnou úctou a šetrností. Díky tomuto přístupu nám dávají kvalitní a přirozenou úrodu každý rok a bez zbytečné zátěže životního prostředí a ochuzování biodiverzity v krajině.“ Šetrnými postupy ve vinicích i ve sklepě vznikají velmi osobitá vína, která se vám představí v celé své přirozenosti a svéráznosti. Tato vína jsou zároveň plná energie, kterou nasála z lidí, díky jejichž úsilí se dostala na tento svět.

Vyráběné odrůdy bílých vín
Vyráběné odrůdy červených vín
Vyráběné kategorie vín
    Zemské víno, Jakostní víno, Kabinetní víno, Pozdní sběr, Výběr z hroznů, Šumivá vína, Vína originální certifikace, Růžové víno
Speciality v nabídce

Hrozny, z nichž toto víno pochází, rostly a zrály ve vinici, jejíž poloha byla pečlivě vybrána s ohledem na specifické nároky této odrůdy. Díky náležité péči v průběhu celého roku dosahují hrozny té nejvyšší kvality. Zpracováním hroznů původními postupy - používanými již našimi předky – se dostává vínu plné a osobité chuti. V průběhu vzniku vína nebyly, až na nezbytný SO2, použity žádné další přísady, jež zásadně ovlivňují charakter vína. Veškerá manipulace je prováděna převážně cestou samospádu. Víno vyzrává až do doby sudové zralosti v dřevěném sudu, speciálně určeném pro danou odrůdu. Nepoužíváme žádné moderní vinařské technologie ani řízené kvašení a selektované kvasinky, víno získává své kvality zejména správným zacházením s jemnými kaly, které jsou pro jeho vývoj absolutně nezbytné.

Vinařské novinky do schránky

Každý měsíc vám pošleme aktuality ze světa vína

Chybí vám zde vaše vinařství/vinotéka/vinárna?
Přidat subjekt
Potřebujete upravit údaje u tohoto subjektu?
Upravit tento vinařský subjekt