Víno Jan Polehňa

Navštívené
Chci navštívit
Oblíbené

O vinařství

Malé rodinné vinařství má tradici již tří generací vinařů (děda Antonín, otec František a syn Jan). Z otce na syna předávané prakticky nabyté dovednosti jsou doplňovány teoretickými znalostmi enologa Jana Polehni, který tyto vědomosti získal studiem vinařství na Mendelově univerzitě. Vinařství zpracovává hrozny pocházející z vlastních dvou hektarů vinic. Produkuje víno šetrně, s co nejmenšími zásahy. Výsledkem jsou malé šarže osobitých vín. Díky modernímu přístupu, tradici a usilovné práci můžete ochutnat jedinečná vína.

Kontakty a služby

Služby

  • Parkoviště pro 5 aut
  • Nabídka vlastních vín
  • WC v zařízení
Více informací

Informace o produkci

Základní informace

  • Roční produkce
    10 000 lahví
  • Rozloha vinic
    2 ha
  • Cenové rozpětí
    100-200 Kč

Malé rodinné vinařství má tradici již tří generací vinařů (děda Antonín, otec František a syn Jan). Z otce na syna předávané prakticky nabyté dovednosti jsou doplňovány teoretickými znalostmi enologa Jana Polehni, který tyto vědomosti získal studiem vinařství na Mendelově univerzitě. Vinařství zpracovává hrozny pocházející z vlastních dvou hektarů vinic. Produkuje víno šetrně, s co nejmenšími zásahy. Výsledkem jsou malé šarže osobitých vín. Díky modernímu přístupu, tradici a usilovné práci můžete ochutnat jedinečná vína s osobitým charakterem vín z Blatnice pod Svatým Antonínkem. To nejtypičtější se odráží ve vínech originální certifikace (VOC Blatnice), která jsou tím nejlepším z naší produkce. Především pěstujeme odrůdy Ryzlink rýnský, Chardonnay, Pinot Gris (Rulandské šedé), Hibernal, Müller Thurgau, Muškát Moravský, Veltlínské zelené a z červených Zweigeltrebe, Cabernet Moravia, Modrý Portugal, Frankovku a Pinot Noir (Rulanské modré). Celé naše vinařství včetně sklepa se nachází ve dvoře za rodinným domem. Kdykoliv si k nám můžete přijet vína ochutnat a koupit.

Vyráběné odrůdy bílých vín
Vyráběné odrůdy červených vín
Vyráběné kategorie vín
    Zemské víno, Kabinetní víno, Pozdní sběr, Výběr z hroznů, Výběr z bobulí, Vína originální certifikace, Růžové víno
Speciality v nabídce

To nejtypičtější se odráží ve vínech originální certifikace -VOC Blatnice. Produkujeme víno z nových interspecifických odrůd Hibernal a Solaris, které vyžadují ve vinici minimální chemickou ochranu. Experimentuje s dlouhodobou macerací hroznů - oranžové vína.

Navštívené
Chci navštívit
Chybí vám zde vaše vinařství/vinotéka/vinárna?
Přidat subjekt
Potřebujete upravit údaje u tohoto subjektu?
Upravit tento vinařský subjekt

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína