Jak naše logo „Malé vinařství“ napovídá, tak malé opravdu je. Rodina obhospodařuje zhruba 7000 keřů, na kterých se snažíme díky redukci hroznů pěstovat kvalitní surovinu na výrobu přívlastkových vín. Snahou redukce je reagovat na současný stav, kdy průběh roku s množstvím srážek a slunečních teplot určuje vyzrálost a obsah kyselin v hroznech. Následně nastupuje odpovídající technologie, kde řízeným kvašením bílých a růžových vín, směřujeme surovinu k očekávané kvalitě.
Provozovna
606 507 867Firma
amozřejmě i naše vinařství navazuje na vinařství našich dědů.
S nástupem doby, kdy odbourávání kyselin začalo způsobem podvojným, kdy sklizně na keř cíleně poklesly ze 7kg na 2kg a kdy voda se začala používat pouze jako očistný prostředek. Nastoupila éra přívlastkových vín a nových technologií, kterým jsme se pokusili přizpůsobit.
K zachování odpovídajících aromatů odrůd, nepoužíváme široké spektrum kvasinek, ale respektujeme půdní a klimatické podmínky našeho regionu – dnes populární název „Terroir“
…. rodinné vinařství s dlouholetou tradicí
Vinařské novinky do schránky