Vinařství Drmola

O vinařství

Rodinné Vinařství Drmola sídlí v obci Bavory, na jižním úpatí Pavlovských vrchů. Nachází se tak v oblasti s ideálními podmínkami pro pěstování a zpracování vinné révy. Malý penzion přímo nad vinným sklepem poskytne návštěvníkům útulné zázemí nejen po ochutnávkách, ale klidně i pro celou dovolenou.

Kontakty a služby

Ubytování

  • Ubytování až pro 8 osob
  • 4 pokoje
  • Snídaně, večeře
400 Kč / osoba

Další služby

  • Bezbariérový přístup
  • Parkoviště pro 10 aut
  • Parkoviště pro 2 autobusy
  • Úschovna pro 20 kol
  • Řízená degustace na objednávku
Více informací

Otevírací doba

  • Pondělí08:00 - 17:00
  • Úterý08:00 - 17:00
  • Středa08:00 - 17:00
  • Čtvrtek08:00 - 17:00
  • Pátek08:00 - 17:00
  • SobotaZavřeno
  • NeděleZavřeno

Informace o produkci

Základní informace

  • Roční produkce
    60 000 lahví
  • Rozloha vinic
    16 ha
  • Cenové rozpětí
    120-420 Kč

Rod Drmolů přišel již dávno do oblasti pod Pálavou z Valašska a produkcí vína se začal zabývat až ve své třetí generaci. Zakladatel vinařství v dnešní podobě je sklepmistr Jaroslav Drmola. Ten získal své zkušenosti během působení v několika prestižních vinařstvích v Dolním Rakousku. V rodinném vinařství nově pracuje nejstarší dcera Klára s přítelem, kteří prošli vinařskými podniky na Novém Zélandu. Vinařství se specializuje především na přívlastková vína, mezi nejvyhledávanější patří Ryzlink vlašský, Pálava, Sauvignon, Chardonnay, Rulandské šedé, Dornfelder, Zweigeltrebe a Frankovka. Drmolovi hospodaří na cca 16 ha vinic v ekologickém režimu v tratích Pod Pálavou, Pod státní, Anenský vrch, Vršky, U Rybníčka a Maliny s typicky vápencovým podložím, které propůjčuje vínům nezaměnitelný charakter. Vinařství striktně uplatňuje zásadu kvality, redukuje výnos na optimální úroveň a hrozny sklízí zásadně ručně. Jihozápadní svahy Pavlovských vrchů mají v rámci ČR jedny z nejlepších podmínek pro pěstování révy. Technologie vinifikace směřují u bílých vín na posílení a podtrhnutí vlivu terroir – vína ze svahů vápencového bradla Pálavy jsou charakteristická zvláštním složením aromatických látek i výraznou kyselinkou. Červené rmuty procházejí dlouhou macerací po dobu dvou měsíců a teprve poté se lisují, vína zrají nejméně rok v dřevěných sudech. Za pozornost stojí ve vinařství Jaroslava Drmoly i ledová vína. Drmolovi v poslední době dokončili rekonstrukci starého sklepa v areálu vinařství na reprezentační degustační prostory s kapacitou až 40 návštěvníků. Návštěvníci vinařství mohou využít malý komfortní penzion přímo nad historickým vinným sklepem. Naleznou tam útulné a romantické zázemí ve čtyřech pokojích pro odpočinek po degustaci, pro příjemný víkend nebo i na celou dovolenou. Vinařství dosáhlo významných úspěchů na soutěžích doma i v Rakousku, na Slovensku nebo v USA.

Vyráběné odrůdy bílých vín
Vyráběné odrůdy červených vín
Vyráběné kategorie vín
    Víno bez původu, Zemské víno, Jakostní víno, Pozdní sběr, Výběr z hroznů, Výběr z bobulí, Ledové víno, Svatomartinské víno, Růžové víno
Dosažená ocenění

Medaile z Festwine, TOP 77, Epicure, Víno a delikatesy, IWC San Francisco

Speciality v nabídce

Barikové Svatovavřinecké, hroznový mošt, bílá a červená cuvée

Chybí vám zde vaše vinařství/vinotéka/vinárna?
Přidat subjekt
Potřebujete upravit údaje u tohoto subjektu?
Upravit tento vinařský subjekt

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína