Vinařství Nad Sklepy - PhDr. Vít Dočkal, Ph.D.

Navštívené
Chci navštívit
Oblíbené

O vinařství

Vinařství „Nad Sklepy“ navazuje na rodinnou vinařskou tradici, kterou nyní rozvíjí sklepmistr Vítek s manželkou Janou a babičkou Majkou. Pýchou a potěšením jsou i tři následovníci – synové Hynek Vilém a Vít. Vinice jsou registrovány v přechodném období k bioprodukci. Zásadní modernizace sklepního hospodářství proběhla v letech 2008–2009, kdy Vít Dočkal nakoupil nové technologie na zpracování hroznů, systém řízeného kvašení a lahvování, a zavedl moderní způsoby vinifikace. Většina šarží prochází zatřiďovacím procesem.

Kontakty a služby

Ubytování

  • Ubytování až pro 12 osob
  • 3 pokoje
  • Snídaně
350 Kč / osoba

Další služby

  • Parkoviště pro 5 aut
  • Parkoviště pro 1 autobus
  • Úschovna pro 12 kol
  • Řízená degustace na objednávku
  • Nabídka vlastních vín
Více informací

Informace o produkci

Základní informace

  • Roční produkce
    10 000 lahví
  • Rozloha vinic
    0,5 ha
  • Cenové rozpětí
    100-200 Kč

Vinařství „Nad Sklepy“ navazuje na rodinnou vinařskou tradici, kterou nyní rozvíjí sklepmistr Vítek s manželkou Janou a babičkou Majkou. Pýchou a potěšením jsou i tři následovníci – synové Hynek, Vilém a Vít (5 let, 3 roky a 1,5 roku). Vinice jsou registrovány v přechodném období k bioprodukci. Zásadní modernizace sklepního hospodářství proběhla v letech 2008–2009, kdy Vít Dočkal nakoupil nové technologie na zpracování hroznů, systém řízeného kvašení a lahvování a zavedl moderní způsoby vinifikace. Většina šarží prochází zatřiďovacím procesem. Vína Víta Dočkala jsou téměř výlučně predikátní, vinař sám preferuje polosuchá či polosladká, lehounká s typickým „pálavským“ buketem cizozemského ovoce či rozkvetlé louky. Ke špičkovým vzorkům ročníku 2012 patří Ryzlink rýnský a Ryzlink vlašský. Rodinný vinařský sklep z období Habánů se nachází v těsné blízkosti ubytovacího apartmánu Domečku „Nad Sklepy“. Vstupní část sklepa tvoří historický preshaus, v němž se dříve zpracovávaly hrozny a který dnes slouží jako degustační místnost. Zajímavostí je původní dřevěný vinařský lis z poloviny 19. století. Vína z našeho vinařství můžete ochutnat i v nově zrekonstruovaném Dietichsteinském dvoře v centru Bulhar. Vína jsou odrazem toho nejlepšího, co se dá spojit: tradice a osobitost malých vinařství a inovaci a moderní technologii těch velkých.

Vyráběné odrůdy bílých vín
Vyráběné odrůdy červených vín
Vyráběné kategorie vín
    Zemské víno, Jakostní víno, Kabinetní víno, Pozdní sběr, Výběr z hroznů
Dosažená ocenění

Festwine 2012: bronzová medaile pro Ryzlink rýnský pozdní sběr 2011 a Ryzlink vlašský výběr z hroznů 2011

Speciality v nabídce

Vinný konfit - lahodné vinné želé, které překvapí svou aromatikou ve vůni i chuti. Oceníte různorodost jeho použití. Díky ojedinělým vlastnostem je výborný jen tak samotný, výtečný je i v kombinaci s tvrdými a plísňovými sýry. Vinný konfit je navíc velmi vhodný také pro přípravu či dochucení složitějších pokrmů, jako např. zvěřiny. Výborný je coby součást marinád pro grilování masa.

Navštívené
Chci navštívit
Chybí vám zde vaše vinařství/vinotéka/vinárna?
Přidat subjekt
Potřebujete upravit údaje u tohoto subjektu?
Upravit tento vinařský subjekt

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína