Rodinné vinařství ČEVELA

Navštívené
Chci navštívit
Oblíbené

O vinařství

Unikátní poloha našeho vinařství nabízí návštěvníkům nezapomenutelný rozhled na jižní Moravu, včetně tzv. "Moravského Toskánska", které je v poslední době cílem mnoha vynikajících fotografů z celého světa. Hosté mají možnost si prohlédnout vinici a navštívit naše rozlehlé vinné sklepy v podzemí.

V obci Strážovice směr Kyjov - Brno poslední odbočka vpravo směr vysílač - oranžová směrovka "ČEVELA" a turistická směrovka "Babí lom". V opačném směru Brno - Kyjov - první odbočka vlevo, opět směrovka oranžová směrovka "ČEVELA" a "Babí lom". Kolem řadové výstavby nahoru k lesu. Od řadové výstavby je již vinařství na dohled.

Kontakty a služby

Služby

  • Parkoviště pro 10 aut
  • Parkoviště pro 2 autobusy
  • Úschovna pro 40 kol
  • Řízená degustace na objednávku
  • Nabídka vlastních vín
Více informací

Informace o produkci

Základní informace

  • Roční produkce
    11 000 lahví
  • Rozloha vinic
    2,5 ha
  • Cenové rozpětí
    140-350 Kč

Výrobou vína se oficiálně zabýváme od roku 2002. Dle objemu produkce patříme mezi malé vinaře. Od roku 2006 vyrábíme vína převážně z vlastních hroznů, pocházejících z naší vinice ve Strážovicích, která byla vysazena v roce 2004. Tato vinice, která je jednou z nejvýše položených na Jižní Moravě, je celá zavlažována a má skvělou polohu na jižním svahu s celodenním osluněním. Díky této poloze a podloží, které obsahuje velké množství kamenů a vyšší obsah vápníku získávají naše vína osobitý charakter. Velmi kvalitní a moderní je i technické vybavení našeho vinařství. Naši budoucnost vidíme v šetrném zpracování prvotřídních hroznů na jakostní a přívlastková vína, přičemž sázíme na skvělý potenciál z kvalitních sklizní. Vyrábíme pouze lahvová vína a naše filosofie spočívá v oslovení soukromé a firemní klientely a oblasti gastronomie, přičemž mj. klademe i důraz na dobrý poměr kvality a ceny. Preferujeme individuální přístup k zákazníkům.

Vyráběné odrůdy bílých vín
Vyráběné odrůdy červených vín
Vyráběné kategorie vín
    Zemské víno, Jakostní víno, Kabinetní víno, Pozdní sběr, Výběr z hroznů, Výběr z bobulí, Růžové víno
Dosažená ocenění

RULANDSKÉ MODRÉ - VÝBĚR Z BOBULÍ 2008 - SALON VÍN 2013 / RULANDSKÉ MODRÉ - VÝBĚR Z HROZNŮ 2011 - NEJVÝŠE HODNOCENÉ ČERVENÉ VÍNO ČR V SOUTĚŽI - VINAŘSKÉ LITOMĚŘICE 2013 / RULANDSKÉ MODRÉ - VÝBĚR Z HROZNŮ 2011 - STŘÍBRNÁ MEDAILE - AWC VIENNA 2013 / CUVÉE CHAGRIS - VÝBĚR Z HROZNŮ 2013 - ZLATÁ MEDAILE, AWC VIENNA 2014 / ROSÉ FRANOIR M - POZDNÍ SBĚR 2013 - STŘÍBRNÁ MEDAILE, AWC VIENNA 2014 SAUVIGNON - POZDNÍ SBĚR 2014 - STŘÍBRNÁ MEDAILE, AWC VIENNA 2015 SAUVIGNON - POZDNÍ SBĚR 2015, RYZLINK RÝNSKÝ (NECHVALÍN) - POZDNÍ SBĚR 2015, RYZLINK RÝNSKÝ (STRÁŽOVICE) - POZDNÍ SBĚR 2015 A CHARDONNAY - POZDNÍ SBĚR 2015: STŘÍBRNÁ MEDAILE AWC VIENNA 2016

Speciality v nabídce

Cuvée z bílých odrůd : CUVÉE CHAGRIS ( CHA/RS) CUVÉE CHARMIN (CHA/TC) Cuvée z červených odrůd: ROSÉ FERRÉ (RM/ME) CUVÉE FERRÉ ( RM/ME)

Navštívené
Chci navštívit
Chybí vám zde vaše vinařství/vinotéka/vinárna?
Přidat subjekt
Potřebujete upravit údaje u tohoto subjektu?
Upravit tento vinařský subjekt

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína