Rodinné vinařství Jedlička, Bořetice a.s.

Navštívené
Chci navštívit
Oblíbené

O vinařství

Technologem a enologem firmy je Ing. Adam Bednář. Veškerá produkce hroznů je zpracovávána kvalitní a šetrnou technologií. Při výrobě červeného vína se vinařství vrací k tradičním postupům - používá delší maceraci (nakvášení) rmutu. Bílá vína vyrábíme technologií řízeného kvašení s použitím teroarních kvasinek. Díky tomuto spojení vzniká ve vinařství víno, které si nese charakteristické odrůdové znaky, aroma a zachovává si přitom výrazně svůj terroir.

Sklep se nachází vedle hotelu Kraví hora.

Kontakty a služby

Služby

  • Možnost platby kartou
  • Bezbariérový přístup
  • Parkoviště pro 15 aut
  • Parkoviště pro 2 autobusy
  • Úschovna pro 20 kol
Více informací

Informace o produkci

Základní informace

  • Roční produkce
    70 000 lahví
  • Rozloha vinic
    32 ha
  • Cenové rozpětí
    150-490 Kč

Rodinné vinařství hospodaří na 32 ha vinohradů v tratích Terasy, Čtvrtě a Kraví hora. Sídlem vinařství je v Bořeticích historický areál prvorepublikového vinařského družstva VINOPA, který byl vybudován v roce 1932 a v roce 2005 byl kompletně zrekonstruován při zachování původní podoby hlavní budovy. Uzavřený soubor výrobních, skladovacích a prezentačních prostor patří k nejmodernějším u nás a ve své kategorii snese mezinárodní srovnání.

Vyráběné odrůdy bílých vín
Vyráběné odrůdy červených vín
Vyráběné kategorie vín
    Zemské víno, Kabinetní víno, Jakostní víno, Výběr z hroznů, Výběr z bobulí, Šumivá vína, Slámové víno, Pozdní sběr, Ledové víno, Vína originální certifikace, Růžové víno
Dosažená ocenění

Pravidelně získáváme ocenění na nejprestižnějších výstavách u nás jako jsou Král vín ČR a FESTWINE, i na řadě zahraničních soutěží např. Viniales Internetionales Paris, AWC Vienna, Galicija vitis aj. Pravidleně se účastníme i soutěží jako Meditrina a naše vína lze najít i v Národním salonu vín ČR.

Speciality v nabídce

Od roku 2015 hospodaříme v režimu ekologického zemědělství. Pozornost si zaslouží především Ryzlink rýnský s výrazným vlivem terroir a svěží Sváteční
Sauvignon.Zvláštností jsou především vynikající červená vína vyrobená technologií dlouhé macerace - Frankovka VOC Modré hory, André VOC Kraví hora, Merlot nebo Cabernet Sauvignon , Cuvée Kácary (RM, VAV, AN), Cuvée Tůfary (CS, MER, VAV) a výjimečné Rulandské modré (výběr z bobulí).

Navštívené
Chci navštívit
Chybí vám zde vaše vinařství/vinotéka/vinárna?
Přidat subjekt
Potřebujete upravit údaje u tohoto subjektu?
Upravit tento vinařský subjekt

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína