VINSELEKT MICHLOVSKÝ a.s.

Navštívené
Chci navštívit
Oblíbené

O vinařství

Vinselekt Michlovský a.s. pěstuje révu vinnou na cca 125 ha vlastních vinic ve velkopavlovické a mikulovské podoblasti. Roční produkce cca 1 milionu lahví je kategorizována do několika řad odlišujících se jak původem hroznů, tak technologickým zpracováním. Nově vyšlechtěné odrůdy jsou převážně využívány k BIO-výrobě vín a moštů. Již od počátku existence sbírá vinařství přední ocenění v řadě kategorií vinařských soutěží doma i v zahraničí.

Kontakty a služby

Ubytování

Další služby

  • Možnost platby kartou
  • Bezbariérový přístup
  • Parkoviště pro 20 aut
  • Parkoviště pro 2 autobusy
  • Úschovna pro 20 kol
Více informací

Otevírací doba

  • Pondělí10:00 - 14:00
  • Úterý10:00 - 14:00
  • Středa10:00 - 18:00
  • Čtvrtek10:00 - 18:00
  • Pátek10:00 - 20:00
  • Sobota10:00 - 20:00
  • Neděle10:00 - 13:00

Informace o produkci

Základní informace

  • Roční produkce
    1 300 000 lahví
  • Rozloha vinic
    125 ha
  • Cenové rozpětí
    90-1990 Kč

„Podílet se na tvorbě vína, které je dokonalým produktem okolní přírody, je pro nás nejen otázkou existenční, ale i radostí z vykonané práce, určitého druhu umění a oprávněné hrdosti a pýchy.“ Založení firmy Vinselekt Michlovský a.s. v roce 1993 předcházela více než třicetiletá cesta vinařského guru Doc. Ing. Miloše Michlovského, DrSc. profesionálním vinařským světem. Již od počátku existence sbírá Vinselekt Michlovský přední ocenění v řadě kategorií vinařských soutěží doma i v zahraničí a na jaře 2010 získává historicky první ocenění Vinařství roku 2009. Vinařství obhospodařuje cca 125 ha vlastních vinic ve velkopavlovické a mikulovské podoblasti. Část hroznů je nakupována od dlouhodobě prověřených dodavatelů ze slovácké a znojemské podoblasti. Ve sklepě lze tedy najít vína ze všech čtyř vinařských podoblastí, což je zajímavé pro porovnání odrůd z různých lokalit moravských vinohradů. Roční produkce cca 1,3 milionů lahví je kategorizována do několika řad, které se odlišují jak původem hroznů, tak technologickým zpracováním. Nové odrůdy révy vinné, vyšlechtěné pod vedením Doc. Ing. Miloše Michlovského, DrSc., jsou převážně využívány k BIO-výrobě vín a moštů. „Velice důležité je dát vínu co největší volnost, co nejméně se mu plést do cesty a nechat mu co nejvíce prostoru pro projev daného terroir a to vše s co nejmenším použitím oxidu siřičitého.“ Rovněž inovace a kreativita jsou ve Vinselektu Michlovský a.s. velmi důležitým aspektem, což dokazuje nová řada nízkoalkoholických a nealkoholických jemně šumivých vín (bílé, růžové, červené), k jejichž výrobě je použita nejmodernější technologie umožňující plně zachovat aromatické a buketní látky.

Vyráběné odrůdy bílých vín
Vyráběné odrůdy červených vín
Vyráběné kategorie vín
    Víno bez původu, Zemské víno, Jakostní víno, Kabinetní víno, Pozdní sběr, Výběr z hroznů, Výběr z bobulí, Výběr z cibéb, Šumivá vína, Likérové víno, Vína originální certifikace, Růžové víno, Perlivá vína
Dosažená ocenění

Salon vín ČR, Oenoforum, THE GREAT AMERICAN INTERNATIONAL WINE COMPETITION ROCHESTER, CONCOURS DES GRANDS VINS BLANCS DU MONDE, INTERNATIONAL WINE CHALENGE LONDON, GRAND PRIX WINEX, Concours International Des Cabernets, Vinalies Internationales, Black sea Region wines & spirits contest,...

Speciality v nabídce

Nealkoholická a nízkoalkoholická jemně šumivá vína (růžové, bílé, červené). BIO vína a 100% BIO hroznové mošty z vlastní bioprodukce odrůd Malverina, Laurot, Hibernal. Klasické sekty Crémant de Vinselekt.

Navštívené
Chci navštívit
Chybí vám zde vaše vinařství/vinotéka/vinárna?
Přidat subjekt
Potřebujete upravit údaje u tohoto subjektu?
Upravit tento vinařský subjekt

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína