Pavel Esterka

Navštívené
Chci navštívit
Oblíbené

O vinařství

Filozofie naší firmy je jednoduchá: Poctivou každodenní prací přetvářet sebe i přírodu a získávat obživu. Příroda nás učí žasnout nad krásou a současně nás učí pokoře. Nepřízeň počasí a přírodních podmínek nám dává dostatek příležitostí zakoušet, že nad ní nejsme pány. Čtyři roční období na vinici dávají našemu životu rytmus. Lásku k práci, lidem i přírodě, na které jsme závislí, se snažíme předat i svým čtyřem dětem.

Kontakty a služby

Služby

  • Nabídka vlastních vín
Více informací

Informace o produkci

Základní informace

  • Roční produkce
    6 000 lahví
  • Rozloha vinic
    5 ha
  • Cenové rozpětí
    110-180 Kč

Celý sortiment vína můžete ochutnat na akci Otevřené sklepy Mutěnice v dubnu, nebo Otevřené sklepy v Hovoranech v červenci. Další vinařskou akcí je Pochod slováckým vinohradem, který je pořádaný druhou sobotu v říjnu v Mutěnicích, kde též můžete ochutnat naše víno.

Vyráběné odrůdy bílých vín
Vyráběné odrůdy červených vín
Vyráběné kategorie vín
    Zemské víno
Speciality v nabídce

V letošním roce přešli na používání nového typu lahví. U bílých vín jsme poprvé použily závity. Doufáme, že oceníte jejich přednosti. Taktéž naší novinkou je frizzanté. Letos vyrobené z odrůd Cabernetu Moravia rosé a Rulandského bílého. Jde o jemně perlivé víno, které je plněno pod tlakem do lahví. Vína jsou osvěžující s nižším obsahem alkoholu, též vhodná k přípravě letních koktejlů nebo střiků. A v poslední řadě je to náš vinný mošt - doušek přírody - 100 % hrozenková šťávička, vyrobená výhradně z čerstvě lisovaných hroznů pěstovaných v souladu s životním prostředím. Konzervace probíhá pouze formou pasterizace, tedy bez chemických látek. Dle zákona na etiketě musí být uvedeno, že obsahuje oxid siřičitý, ale jen z toho důvodu, že v naší provozovně i v provozovně, kde se mošt vyráběl, se oxid siřičitý používá, do samotného moštu jej ale nepřidáváme! Šťáva z vinných hroznů obsahuje velké množství vitamínů a minerálů. Šťávičku můžete rovnou konzumovat nebo přidat do míchaných teplých i studených nápojů. Je možné ředit až 1:3. Ale dle gusta, záleží, jak moc máte rádi sladké. Opět jde o náš oblíbený, u nás osvědčený a pro naši oblast Moravy vyšlechtěný Cabernet Moravia. Můžete ho u nás tedy ochutnat v různých podobách, bez alkoholu (mošt), s mírným alkoholem (frizzanté), klasické červené víno i s vyšším obsahem alkoholu (dezertní), jak je libo.

Navštívené
Chci navštívit
Chybí vám zde vaše vinařství/vinotéka/vinárna?
Přidat subjekt
Potřebujete upravit údaje u tohoto subjektu?
Upravit tento vinařský subjekt

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína