Bronislav Vajbar je klasickým případem vinaře, kterého k vínu přivedli předci. Rodinná tradice pěstování hroznů a výroby vína sahá daleko do historie rodiny. Důkazem toho je i dochovaný rodokmen, ve kterém je zmínka o vinařství už z konce 19. stol. Od roku 1994 se víno stalo jeho hlavním zdrojem obživy. První 3 roky byly krušné, vše se musel sám naučit. Na zahraničních cestách zjistil, že vinaři více než 80 % produkce lahvují a prodávají s výraznějším ziskem. To vedlo k rozhodnutí začít vedle již zavedené výroby sudových vín vyrábět i vína lahvová. V roce 2014 přichází chvíle na vylepšení systému uzavření lahví a také na jejich nový, moderní design, který lépe napoví o charakteru vína. Další zásadní zlom přichází v roce 2015, kdy se vinařství stěhuje do nově zrekonstruovaných prostor v Zaječí. Zdejší moderní areál s velkou skladovací kapacitou umožní nechat zrát vína tak dlouho, jak jen bude třeba a zjednoduší logistiku výroby, která dosud probíhala na třech místech.
Na hlavní ulici směrem od nádraží do obce, 300 m od železniční stanice po levé straně.
Provozovna
Salon vín České republiky 2015 Pálava 2013 ledové víno - vítěz kategorie sladkých vín Veltlínské zelené 2013 ledové víno Zlatá medaile Le Mondial du Rosé 2014 Zweigeltrebe rosé 2013 kabinetní víno Champion KRÁL VÍN České republiky 2009 Veltlínské zelené 2008 ledové víno Champion - cena premiéra ČR soutěže O zlatý pohár Víno&Destiláty 2008 Tramín červený 2007 pozdní sběr Cena ministra zemědělství ČR soutěže O zlatý pohár Víno&Delikatesy 2014 Veltlínské zelené 2013 ledové víno Zlatá medaile Oenoforum 2014 Veltlínské zelené 2013 ledové víno Cena starosty města Břeclavi Valtické vinné trhy 2011 Veltlínské zelené 2010 ledové víno Bacchuspokal Weinparade Poysdorf 2012 Pálava 2011výběr z hroznů
Frizzante, široká nabídka rosé, hroznové mošty a další speciality.
Vinařské novinky do schránky