Ing. Pavel Zíka, Monarcha vinařství Ritopeky

Navštívené
Chci navštívit
Oblíbené

O vinařství

Monarcha vinařství Ritopeky je rodinné vinařství a nachází se v Slovácké vinařské podoblasti přímo v Lednicko-Valtickém areálu na cyklostezce (Ladenská cesta) mezi Apollonovým chrámem, statkem Nový Dvůr a chrámem Tří Grácií a sousedí s podoblastí Mikulovskou. Na jednom místě se nachází vinohrad s možností relaxace a posezení pod pergolou, v podzemí pak vinařství s výrobou a prodejem vlastního vína a původní zděný vinný sklep, ve kterém zrají naše červená vína v dubových sudech. firmy CADUS sídlící v srdci Burgundska.

Z dálnice D2 sjezd na 41 km na Podivín a pokračovat do Lednice a na kruhovém objezdu vyjet 3. výjezdem na Břeclav. Pokračovat po hlavní silnici „Břeclavská“ projet město Lednice, dále minete po pravé straně Mlýnské rybníky, po právě straně autokemp Apollo, vjedete na horizont a budete sjíždět z mírného kopce na Břeclav k první křižovatce (cca po 350 metrech) Odbočíte doprava do polí a vinohradů. Po asfaltové cestě pokračujete cca 1 km téměř k místu, kde cesta opět přechází do roviny. Po pravé straně (šedivá budova) dojedete do cíle. Doba jízdy z Lednice na Moravě k Vinařství Monarcha cca 6 minut (5 km).

Kontakty a služby

Služby

  • Možnost platby kartou
  • Parkoviště pro 5 aut
  • Parkoviště pro 1 autobus
  • Úschovna pro 16 kol
  • Řízená degustace na objednávku
Více informací

Informace o produkci

Základní informace

  • Roční produkce
    4 000 lahví
  • Rozloha vinic
    0,35 ha
  • Cenové rozpětí
    160-295 Kč

Historie našeho vinařství započala koncem roku 2017 kdy jsme odkoupily od původního majitele vinohrad a vinný sklep s výrobou vína. Monarcha vinařství Ritopeky vzniklo začátkem roku 2018. V roce 2019 jsme se rozhodli omladit původní vinohrad a změnit skladbu pěstovaných odrůd. Vysadili jsme Rulandské bílé (Pinot Blanc) a Rulandské modré (Pinot Noir), tedy původní burgundské odrůdy, které byly dovezeny do Čech již ve 14. století z Francie. V případě Pinot Noir samotným Karlem IV. Výše uvedené tradiční odrůdy jsme se rozhodli ještě doplnit o červenou odrůdu vinné révy Merlot pocházející z francouzského regionu Bordeaux, V současné době na 35 arech vlastní vinice pěstujeme 2 500 hlav vinné révy. Pro výrobu Veltlínského zeleného nakupujeme hrozny z vinic nacházejících se na Přítlucké hoře, Velkopavlovické vinařské podoblasti. Víno vyrábíme jak v nerezových tancích řízeným kvašením, tak v dubových sudech.

Vyráběné odrůdy bílých vín
Vyráběné odrůdy červených vín
Vyráběné kategorie vín
    Výběr z hroznů, Zemské víno
Dosažená ocenění

Rulandské bílé PS 2021 bylo vybráno do stálé expozice Slovácké vinařské podoblasti v reprezentativních prostorách Centra Slováckých tradic v Modré.

Navštívené
Chci navštívit
Chybí vám zde vaše vinařství/vinotéka/vinárna?
Přidat subjekt
Potřebujete upravit údaje u tohoto subjektu?
Upravit tento vinařský subjekt

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína