Vinařství Konopný kopec s.r.o.

Navštívené
Chci navštívit
Oblíbené

O vinařství

Vinařství Konopný kopec bylo založeno v roce 2019. Toto mladé vinařství však navazuje na rodovou vinařskou tradici sahající do třicátých let minulého století. Nad Blatnicí pod Svatým Antonínkem vyrostlo vinařství, které je zapuštěné do Konopného kopce. Hned při příjezdu zaujme pohledem na reliéf připomínající vinařské búdy, typickou stavbu místní vinařské architektury. Zveme vás k návštěvě vinařství, které má ambice stát se zářící hvězdou na nebi vinařského souhvězdí jižní Moravy.

Kontakty a služby

Služby

  • Možnost platby kartou
  • Bezbariérový přístup
  • Parkoviště pro 20 aut
  • Parkoviště pro 2 autobusy
  • Úschovna pro 30 kol
Více informací

Informace o produkci

Základní informace

  • Roční produkce
    80 000 lahví
  • Rozloha vinic
    7 ha
  • Cenové rozpětí
    120-230 Kč

Vinařství Konopný kopec bylo založeno v roce 2019. Toto mladé vinařství však navazuje na rodovou vinařskou tradici sahající do třicátých let minulého století. Nad Blatnicí pod Svatým Antonínkem vyrostlo vinařství, které je zapuštěné do Konopného kopce. Hned při příjezdu zaujme pohledem na reliéf připomínající vinařské búdy, typickou stavbu místní vinařské architektury. Na úpatí Bílých Karpat tak vznikl projekt moderního vinařství, jehož filozofií je vyrábět vysoce kvalitní vína z tratí, která jsou známa jako Kamenice, Plachty, Roháče nebo Nová hora. Vinařství spadá do Slovácké vinařské oblasti, kde se na sprašových půdách ve zvlněné krajině daří nejen burgundským odrůdám, ale také ryzlinkům a aromatickým odrůdam jako Sauvignon, Muškát moravský nebo Muscaris. Na cuvée Blatnický Roháč, které je vyváženou kombinací Ryzlinku rýnského, Rulandského bílého a Sylvánského zeleného, vlastní vinařství Konopný kopec ochrannou známku. Vaši pozornost si zaslouží i mladé, moderní odrůdy jako Hibernal, Solaris nebo Saphira. Otcem myšlenky je místní podnikatel Antonín Bachan, jehož jméno už více než třicet let znají lidé v širokém okolí. Je totiž majitelem místní pekárny, která nese jeho jméno. Tento milovník dobrého vína a charismatický člověk se spojil s o generaci mladším místním vinařem Honzou Cíchou, pocházejícím z rodu blatnických vinařů. Společně vytvořili moderní vinařství na základech rodinné a místní tradice. Toto spojení je příslibem nejen kvalitního vína, ale i novým a zajímavým impulsem pro ty, kteří vyhledávají unikátní vinařské projekty. Zveme vás k návštěvě vinařství, které má ambice stát se zářící hvězdou na nebi vinařského souhvězdí jižní Moravy.
Autory projektu jsou Martin Bukolský a Miloš Černohorský.


Vyráběné odrůdy bílých vín
Vyráběné odrůdy červených vín
Vyráběné kategorie vín
    Zemské víno, Jakostní víno, Výběr z hroznů, Výběr z bobulí, Pozdní sběr, Vína originální certifikace, Růžové víno, Perlivá vína
Dosažená ocenění

Vinum Juvenale, Král Vín, TOP 77

Speciality v nabídce

Blatnický Roháč ®

Navštívené
Chci navštívit
Chybí vám zde vaše vinařství/vinotéka/vinárna?
Přidat subjekt
Potřebujete upravit údaje u tohoto subjektu?
Upravit tento vinařský subjekt

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína