Rodinné vinařství, láska k vínu, úcta k půdě a k přírodě: Vinařství vzniklo přirozenou cestou a navázalo na několik generací výroby vína v rodině. Cílem je vyrábět kvalitní přívlastková vína s důrazem na odrůdovost, svěží vůni a ovocnou chuť Hrozny jen z vlastních vinic – kontrola kvality a vyzrálosti hroznů, které jsou potřeba vyrobě kvalitních přívlastkových vín (jen přírodní cukr). Klademe velký důraz na práce ve vinici.
Tramín červený je bílý. Tedy přesněji řečeno se jedná o odrůdu bílého vína. Proč tedy vlastně červený? Je to kvůli načervenalému zabarvení hroznů. Pěstuje se ve všech podoblastech, nejvíce jej pak najdeme na Velkopavlovicku, Bzenecku, Mikulovsku nebo na Čáslavsku či Mostecku. Stejně jako u Pálavy, i Tramín ukáže svoji krásu, aromatiku a kořenitost především v suchém provedení.
Vinařské novinky do schránky