Vinařství navazuje na rodinné tradice od padesátých let minulého století. Filozofii malého vinařství je vyrábět co možná nejkvalitnější odrůdová vina ze znojemské vinařské podoblasti, a to v malých šaržích kolem 3 tisíc lahvi. Celková roční výroba je asi 50 000 lahvi. Vinařství nabízí jak širokou nabídku degustaci především v degustačním sklepě v Novem Šaldorfu, tak zážitkovou gastronomii a propojeni vin s dobrým jídlem. Naše vína najdete v dobrých podnicích od malých bister až po michelinské restaurace.
Pálava byla vyšlechtěna Ing. Josefem Veverkou křížením odrůd Tramín červený a Müller Thurgau. Asi nejlepších výsledků dosahuje především v Mikulovské podoblasti, v okolí obcí Perná, Pavlov nebo Bulhary, dále pak v Lechovicích, Popicích nebo Čejkovicích. Pálava je často automaticky vnímána jako víno sladké, tedy s vyšším zbytkovým cukrem, ale zdaleka to není pravidlo. Právě v suché verzi objevíme kouzlo a krásu téhle odrůdy.
Vinařské novinky do schránky