Císařské sklepy jsou součástí rodinné Horákovi farmy, kde najdete i rostlinnou a živočišnou výrobu. Farma patřila do roku 1918 Marii Terezii, proto majitelé zvolili název Císařské sklepy – víno na císařský dvůr se tu vyrábělo již před staletími. Dnes se vyrábí spíše tradiční cestou, kterou osvěžují a usnadňují moderní prvky. Důraz je kladen na zdraví hroznů a jejich co nejšetrnější zpracování. Bílá vína leží 8 -12 měsíců v nerezu, červená prochází 12 – 18 měsíční mikrooxidací nebo leží v sudu. Vína můžete ochutnat v prezentačním sklepě v Čejči.
Tramín červený je bílý. Tedy přesněji řečeno se jedná o odrůdu bílého vína. Proč tedy vlastně červený? Je to kvůli načervenalému zabarvení hroznů. Pěstuje se ve všech podoblastech, nejvíce jej pak najdeme na Velkopavlovicku, Bzenecku, Mikulovsku nebo na Čáslavsku či Mostecku. Stejně jako u Pálavy, i Tramín ukáže svoji krásu, aromatiku a kořenitost především v suchém provedení.
Vinařské novinky do schránky