Pálava

Rodinné vinařství Jedlička, Bořetice a.s.
Pálava

Pálava, 2019

Rodinné vinařství Jedlička, Bořetice a.s.
Barva
Bílé víno
Ročník
2019
Odrůdy
Pálava
Oblast
Morava
Podoblast
Velkopavlovická
Přívlastek
Výběr z hroznů

O vinařství

Technologem a enologem firmy je Jaroslav Suský. Veškerá produkce hroznů je zpracovávána kvalitní a šetrnou technologií. Při výrobě červeného vína se vinařství vrací k tradičním postupům - používá delší maceraci (nakvášení) rmutu. Bílá vína vyrábíme technologií řízeného kvašení s použitím teroarních kvasinek. Díky tomuto spojení vzniká ve vinařství víno, které si nese charakteristické odrůdové znaky, aroma a zachovává si přitom výrazně svůj terroir.

Základní charakteristika vína

Pálava byla vyšlechtěna Ing. Josefem Veverkou křížením odrůd Tramín červený a Müller Thurgau. Asi nejlepších výsledků dosahuje především v Mikulovské podoblasti, v okolí obcí Perná, Pavlov nebo Bulhary, dále pak v Lechovicích, Popicích nebo Čejkovicích. Pálava je často automaticky vnímána jako víno sladké, tedy s vyšším zbytkovým cukrem, ale zdaleka to není pravidlo. Právě v suché verzi objevíme kouzlo a krásu téhle odrůdy.

Profil vína

Ovocnost
Tělo
Taniny
Kyselina

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína