Počátky vinařství sahají již do roku 2006, kdy byl zakoupen starý vinný sklípek a začala jeho postupná rekonstrukce. S novým vinným sklepem rovněž docházelo i k rozšíření vinic na nynějších 3 ha. Vinná réva pochází z několika viničních tratí a odrůdy ve vinicích jsou rozmanité. Jedinečnost vín je zachována díky tomu, že jsou odrůdy v malých šaržích a kvašeny spontánně, což zaručuje osobitý charakter každé láhve. K výrobě jsou použity moderní technologie, ale stále se zachovávají i staré postupy výroby vín.
Pálava byla vyšlechtěna Ing. Josefem Veverkou křížením odrůd Tramín červený a Müller Thurgau. Asi nejlepších výsledků dosahuje především v Mikulovské podoblasti, v okolí obcí Perná, Pavlov nebo Bulhary, dále pak v Lechovicích, Popicích nebo Čejkovicích. Pálava je často automaticky vnímána jako víno sladké, tedy s vyšším zbytkovým cukrem, ale zdaleka to není pravidlo. Právě v suché verzi objevíme kouzlo a krásu téhle odrůdy.
Vinařské novinky do schránky