Více než 100 medailí pro moravská a česká vína ze San Franciska

Závěr roku 2021 přinesl ještě jednu, a ne zrovna malou, medailovou radost pro moravská a česká vína. Z nejslavnější a nejvýznamnější americké soutěže vín San Francisco International Wine and Spirits Competition si naši vinaři odvezli parádních 116 medailí!

SFIW

Z celkového počtu obdržených medailí jsou 3 velké zlaté, 16 zlatých, 51 stříbrných a 46 bronzových. První velká zlatá medaile patří B\V vinařství z moravských Ratíškovic za Tramín červený 2017 výběr z bobulí. Vinařství se zároveň stalo nejúspěšnějším tuzemským zástupcem na soutěži se ziskem celkem 38 medailí. Kromě velké zlaté ještě přidali 6 zlatých, 17 stříbrných a 14 bronzových medailí a potvrdili tak, že se jim v posledních letech na mezinárodních soutěží vín velice daří. Druhou zlatou medaili byl oceněn taktéž Tramín červený 2017, tentokrát ale jako výběr z cibéb z vinařství Znovín Znojmo. Pro Znovín se tak jedná již o několikáté významné ocenění pro toto víno v roce 2021. Poslední velká zlatá medaile putuje do Habánských sklepů za Sauvignon 2020 pozdní sběr.

Velká zlatá medaile se uděluje jen velmi málo vínům. Mají na ni nárok jen ta vína, která obdrží zlatou medaili od všech členů poroty. Tato vína pak patří mezi nejlepší vína na světě.

Více o soutěži na www.sfwinecomp.com

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína