Sezóna výletů Krajem vína pokračuje letními putováními

Brno (29. července 2021) – Letní výlety v rámci seriálu Krajem vína jsou v plném proudu. Na srpen si pořadatelé připravili hned tři akce. Cyklisté i pěší tak mohou vyrazit na Letní putování okolím Modrých Hor v sobotu 7. srpna, na Expedici za sousedy na Moravskokrumlovsko a Dolnokounicko v sobotu 21. srpna nebo na Letní putování po vinařských stezkách Strážnicka v sobotu 28. srpna. Celý seriál akcí koordinuje Partnerství, o.p.s.

Všechny výlety Krajem vína jsou určené zejména pro cyklisty, kterým představují krásy jižní Moravy a úseky Moravských vinařských stezek, ale vítáni jsou i pěší turisté. „Připraveny jsou vždy trasy různých obtížností pro cyklisty a také trasa pro pěší. Na všech trasách jsou zastávky, na kterých se účastníci občerství, nasbírají síly a také razítka do svých cyklopasů,“ doplňuje Dominika Bäuchelová z Partnerství, o.p.s. s tím, že z vyplněných a odevzdaných cyklopasů se v cíli výletů losují výherci zajímavých cen. Vyhrát mohou například voucher na ubytování v penzionu s certifikací Cyklisté vítáni www.cyklistevitani.cz, cyklodoplňky nebo víno místních vinařů.

Ačkoliv organizátoři myslí i na sváteční cyklisty či rodiny s malými dětmi, zrovna Letní putování okolím Modrých Hor patří k těm náročnějším. „Jak už název regionu napovídá, jde o poměrně kopcovitý terén a po cestě na účastníky čekají docela náročná stoupání. Za dřinu budou ale odměněni nádhernými výhledy do okolí,“ lákají na výlet pořadatelé. Komu nestačí výhledy z kopců, vystoupat může i na rozhlednu Slunečná nad Velkými Pavlovicemi, která je rovněž na trase. Kromě toho se cyklisté projedou třeba sklepní uličkou v Kobylí nebo malebnou sklepní lokalitou na Vrbici, které se přezdívá moravský Hobitín.

Start Letního putování okolím Modrých Hor je s sobotu 7. srpna od 9 do 11 hodin v Ekoncentru Trkmanka ve Velkých Pavlovicích. Návštěvníci zde získají startovní balíček s cyklopasem a mapou tras. „Všechny trasy jsou značené i přímo v terénu barevnými směrovkami, takže se nikdo nemusí obávat, že by zabloudil,“ ujišťuje Dominika Bäuchelová.

Více informací najdete na www.vinarske.stezky.cz. Startovní balíčky na akce Krajem vína pořádané Partnerství, o.p.s. je možné koupit online v předprodeji na e-shopu nebo v den akce přímo na místě.

Kontakt:
Dominika Bäuchelová, manažerka seriálu akcí Krajem vína, dominika.bauchelova@nap.cz, 515 903 121
Kamila Vlčková, PR a komunikace, kamila.vlckova@nap.cz, 774 347 806

Soubory ke stažení

Tisková zpráva
doc, 858624

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína