Tenisové mistrovství ČR vinařů vyhráli zástupci vinařství CHÂTEAU VALTICE

Třetí ročník Tenisového mistrovství ČR vinařů je úspěšně za námi. Na prvním místě se umístili David Šťastný a Lukáš Tesárek z vinařství CHÂTEAU VALTICE a obhájili tak prvenství z prvního ročníku mistrovství.

Akce proběhla v areálu TK Znojmo a pořadateli byl Svaz vinařů ČR za podpory Jihomoravského kraje a Znojemské besedy.

„Nastoupil jsem za naše rodinné vinařství CHÂTEAU VALTICE, tak jako v minulých letech, s naším dlouholetým sloganem na tričkách ‚Je to pěkná honička, být na Moravě jednička‘. To už samo o sobě napovídá, že se vínem i sportem dlouhodobě rádi bavíme a nebojíme se udělat si legraci i sami ze sebe. Jsem moc rád, že Svaz vinařů ČR pracuje i na těchto sportovních aktivitách pro vinaře a věřím, že to pomáhá stmelovat lidi v našem vinařském cechu‘ a je to takový další střípek do mozaiky, kterou skládáme celkový vnitřní i vnější obraz moravského a českého vinařství. Protože jaké si to my sami vinaři uděláme, takové to budeme mít,“ uvádí David Šťastný, ředitel, CHÂTEAU VALTICE – Vinné sklepy Valtice.

Na druhém místě se umístili Jiří Němeček z rodinného vinařství a Hotelu Kurdějov a Petr Kaspřák z Malokarpatské vinotéky, na třetím pak Marek Šťastný z CHÂTEAU VALTICE a Martin Klanica z SZPI. Akce byla určena pro hráče, kteří nikdy nebo naposledy před pěti a více lety hráli soutěžní registrované utkání a turnaje se mohli zúčastnit pouze vinaři, vinohradníci, obchodníci s vínem, sommeliéři a zástupci partnerů Svazu vinařů.

„Letošní ročník byl skvělý hned ze dvou důvodu. Poprvé jsme měli dobré počasí, a především se zúčastnilo jednou tolik tenisových dvojic, což svědčí o narůstajícím zájmu. Tenisové mistrovství ČR vinařů pořádáme proto, že chceme, aby vznikl neformální prostor, kde se mohou setkat vinaři napříč všemi věkovými kategoriemi, a to i při trochu jiné než jen odborné příležitosti,“ říká Martin Chlad ze Svazu vinařů, který mistrovství pořádal.

Tenisové mistrovství je neformální akcí, která je postavena na pohodové atmosféře, a především na posilování dobrých vztahů a bohatém doprovodném programu. Ten se opíral o skvělá česká a moravská vína a specifickou gastronomii. Připraven byl i výlet Vinobusem s několika degustačními zastávkami. Tenisové mistrovství bylo zakončeno slavnostním galavečerem.

Hrály se čtyřhry, vždy na jeden set, systémem základních skupin a následných vyřazovacích bojů. Vítězové vyhráli hodnotné ceny, včetně zapůjčení sportovního vozu Ford Mustang.

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína