Vinné blogování – jarní grilování s růžovými víny

Na které momenty v životě nejraději vzpomínáme? Pro mě to jsou chvíle strávené s rodinou nebo přáteli. Představte si jedno jarní prosluněné odpoledne, obrovskou terasu, partu těch nejlepších přátel, spoustu dobrého jídla a v neposlední řadě moravská a česká vína. Ve skutečnosti to bylo ještě lepší, než jak to zní!

Maso naloženo, zelenina nakrájena, k dokonalosti už chybí jen odšpuntovat svěží růžová vína! Nevím, jak vy, ale já si ve společnosti dobrých přátel moravská nebo česká vína vychutnávám nejradši. Obzvlášť v takový teplý den, jako byl právě ten náš! Krásně osvěží a lehká chuť se skvěle hodí k dobrotám z grilu.

Kamarád, který se ujal grilování, si pro nás připravil maso všeho druhu a pro veganskou část naší party grilovanou zeleninu. Já osobně vegan nejsem, a i přesto mám z grilu nejradši kukuřici.

Jediné, co ještě musíme na další grilovací večery vyladit, je sladká tečka. Už teď se mi v hlavě honí hned několik nápadů, mezi které určitě patří grilovaný ananas nebo koláč se sezonním ovocem.

V neposlední řadě pak bude nutné se vybavit více lahvinkami našeho růžového vína, neboť na první grilovačce chutnalo všem tolik, že se po něm po chvíli zaprášilo. Byla to skvělá generálka na blížící se letní sezonu a už teď se nemohu dočkat dalšího takto stráveného dne.

S láskou BrixHauz z www.brixhauz.cz

Vinařské novinky do schránky

Každý týden vám pošleme aktuality ze světa vína